Контракти.ua

679  —  28.09.21
У «Ранку з Україною» експертка із фешн-етикету розповіла, як обрати ідеальний гардероб для себе
У «Ранку з Україною» експертка із фешн-етикету розповіла, як обрати ідеальний гардероб для себе

За допомогою правильно підібраних речей можна скорегувати фігуру чи змінити настрій. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» ведучі Марія Мельник і Анатолій Анатоліч з’ясували, з чого розпочати роботу над базовим гардеробом, речі якого кольору мають бути в ньому і чи є там місце трендам.

Щоб вам личили всі речі, важливий не лише тренд, а й ваш кольоротип. Основні – зима, весна, літо й осінь. А визначають їх за кольором шкіри, волосся й очей. Дізнатись, який саме у вас тип, можна всього за три кроки.

«Перша підказка – це саме ваш тип шкіри. Лише за ним можна визначити, до яких кольоротипів ви належите – холодних чи теплих. Холодні кольоротипи мають фарфоровий відтінок, а теплі – більш бронзовий, така шкіра добре сприймає засмагу», – пояснює дизайнерка і експертка із фешн-етикету Анастасія Іванова в ефірі каналу «Україна».

До речі, людям теплого типу найбільше пасують золоті прикраси. А от холодного – срібні.

Далі визначаємо контрастність. Для цього подивіться на своє обличчя при денному світлі. Якщо колір очей, волосся чи шкіри сильно виділяється на тлі решти, ви — контрастний тип. Класична Білосніжка: чорне волосся, темні очі і фарфорова шкіра. Не менш показовим є образ Попелюшки, хоч він і не такий яскравий. Світле волосся, сині очі та біла шкіра. А якщо колір очей, волосся і шкіри перегукується один з одним, ви – приглушений тип.

Останній крок – визначаємо сезонність кольоротипу. Зіставляємо температуру шкіри  і контрастність.

Холодний і контрастний – зима.

Холодний і приглушений – літо.

Теплий і контрастний – осінь.

Теплий і приглушений – весна.

«Якщо ви належите до літнього кольоротипу, обирайте холодні відтінки – блакитний, білий, рожевий, але більш пастельні», – радить експертка. 

«Зимовим» дівчатам більше пасують яскраві кольори і це єдиний кольоротип, якому пасує чорний колір. А от власницям весняного кольоротипу пасуватимуть такі яскраві кольори, як рожевий, малиновий, бірюзовий. «Осінні» дівчата можуть сміливо обирати теплі відтінки – теракот, шоколадний, бежевий.

Цього сезону у тренді яскравий жовтий та зелений. Що ж робити, кому він не підходить за кольоротипом?

«У цьому і є основний секрет. Здавалося б, жовтий колір, але він має різні типи. Наприклад, яскравий лимонний відтінок пасуватиме контрастним кольоротипам, таким як зима, а ось для літнього – він буде занадто яскравий, не підкреслюватиме риси, а навпаки відволікатиме увагу», – розповіла дизайнерка в «Ранку з Україною».

Білявкам кольоротипів весна та осінь краще обирати спокійні пастельні відтінки жовтого кольору. А от у зеленому вони виглядатимуть більш ефектно.

Головна порада експерта з фешн-етикету – розуміти і свою внутрішню особистість. Якщо ви яскрава, харизматична жінка – сміливо вдягайте яскраві кольори. Якщо ви спокійна особистість – то вам пасуватимуть такі ж спокійні, гармонійні відтінки.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».