Контракти.ua

474  —  23.09.21
«Ранок з Україною»: ТОП-3 поради психологині, як подолати власну неорганізованість
«Ранок з Україною»: ТОП-3 поради психологині, як подолати власну неорганізованість

У постійній рубриці «Жити легко з Адамовою», що виходить у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», психологиня і коуч Олена Адамова розповіла, чому вам постійно не вистачає часу на важливі справи та як організувати свій день так, щоб без зайвого стресу та метушні встигнути все.  

«Якщо у вашому житті панує хаос та безлад, слід задуматись над тим, що ви маєте проблеми з цінністю часу. Тож насамперед слід позбутись хронофагів – це ті справи, які забирають ваш час», – коментує психолог Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

Щоб впорядкувати свій час потрібно:

- протягом дня відстежувати та записувати – на що та скільки часу ви витрачаєте. Працювали і переключились на розмову з мамою; сіли снідати та поринули у соціальні мережі; проїхали кілька зайвих зупинок – записуйте все;

- прослідкувати за тим, на що ви витрачаєте час на роботі. Вам здається, що ви працюєте від дзвінка до дзвінка, проте насправді є безліч часу, який ви «зливаєте» в нікуди, тим самим накопичуєте робочі процеси;

- дотримуватись формули «8+8+8»: 8 годин витрачати на роботу, 8 – на себе та на сім'ю і 8 – на сон.

«Чітко розпишіть собі план дій на день, на тиждень і на місяць та дотримуйтесь його. Тоді все у вашому житті налагодиться», – радить психологиня Олена Адамова в програмі «Ранок з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».