У вівторок, 24 серпня, канал «Україна» покаже спеціальний випуск улюбленої програми мільйонів українців «Ранок з Україною», присвячений 30-річчю Незалежності України. Відомий кулінар і ведучий Григорій Герман розповість про унікальні українські продукти та поділиться кращими рецептами до святкового столу, одним із яких будуть ребра під особливим маринадом.
У святковому випуску «Ранку з Україною» ведучі Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч, Марія Мельник і Григорій Герман відкриють глядачам маловідомі факти про нашу країну. А головний кулінарний експерт каналу «Україна» Григорій Герман здивує незвичайними знахідками. Телеведучий розповість про якісні вітчизняні продукти, які поки не були представлені широкій аудиторії і приготує з них смачні святкові страви. Цим рецептом телезірка поділився, щоб глядачі каналу «Україна» змогли приготувати реберця разом із ним.
Для приготування реберець у карпатському меду з паприкою вам знадобляться:
Свинячі ребра – 800 г
Цибуля червона – 2 шт.
Часник – 6 зубчиків
Лемонграс – 1 шт.
Імбир – 3 см
Чилі перець – 2 шт.
Лист лайма – 6 шт.
Аніс – 2 зірочки
Коріандр – 1 ч.л.
Кунжут – 1 ч.л.
Насіння фенхелю – 1 ч.л.
Паприка – 4 ст.л.
Перець сичуанський – 1 ч.л.
Кориця – 1 палички
Темний соєвий соус – 100 г
Оцет – 50 мл
Мед – 100 г
Кунжутна олія – 100 г
Лайм – 1 шт.
Промити ребра і промокнути їх паперовими серветками. Змішати всі інгредієнти для маринаду. Гарно змастити ним ребра і залишити маринуватися протягом 2 годин. Запікати у духовці при температурі 160 градусів протягом 2-х годин.
Дивіться святковий випуск «Ранку з Україною» у вівторок, 24 серпня, на каналі «Україна».