Контракти.ua

669  —  29.06.21
Вегетаріанські пиріжки – самоси: оригінальний рецепт ведучого «Ранку з Україною» Григорія Германа
Вегетаріанські пиріжки – самоси: оригінальний рецепт ведучого «Ранку з Україною» Григорія Германа

В авторській рубриці «Смачний ранок» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман поділився рецептом індійських пиріжків. Самоси з овочами – це той випадок, коли дивує і смак, і вигляд.

«Незважаючи на латиноамериканське звучання назви цієї страви, самоси із зовсім іншої частини світу. Цю страву люблять індійці і всі, хто їх оточує. І я навчу вас готувати надзвичайно смачні, поживні, але вегетаріанські пиріжки», – коментує Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною».

Щоб приготувати індійські самоси за рецептом ведучого каналу «Україна» Григорія Германа знадобляться:

Для тіста:

Борошно – 450 г

Масло топлене – 4 ст.л.

Вода – 200 мл

Сіль

Для начинки:

Картопля пюре – 200 г

Зелений горошок – 300 г

Баклажан – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Коріандр, кмин, куркума, карі

Поставити пательню на вогонь, влити олію. Подрібнити баклажан і цибулю, відправити овочі на розігріту пательню. Коли овочі протушкуються, додати зелений горошок і спеції. Перемішати суміш і додати картопляне пюре. Начинка готова.

Борошно висипати у глибоку миску, додати топлене вершкове масло, влити воду, посолити і замісити тісто. Тісто розділити на невеличкі шматочки. Кожен з яких розкатати прямокутником і згорнути, як конвертики для насіння. Всередину покласти начинку і заліпити кінчики. Смажити у розігрітому фритюрі. Смачного!