В авторській рубриці «Смачний ранок» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман поділився рецептом індійських пиріжків. Самоси з овочами – це той випадок, коли дивує і смак, і вигляд.
«Незважаючи на латиноамериканське звучання назви цієї страви, самоси із зовсім іншої частини світу. Цю страву люблять індійці і всі, хто їх оточує. І я навчу вас готувати надзвичайно смачні, поживні, але вегетаріанські пиріжки», – коментує Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною».
Щоб приготувати індійські самоси за рецептом ведучого каналу «Україна» Григорія Германа знадобляться:
Для тіста:
Борошно – 450 г
Масло топлене – 4 ст.л.
Вода – 200 мл
Сіль
Для начинки:
Картопля пюре – 200 г
Зелений горошок – 300 г
Баклажан – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Коріандр, кмин, куркума, карі
Поставити пательню на вогонь, влити олію. Подрібнити баклажан і цибулю, відправити овочі на розігріту пательню. Коли овочі протушкуються, додати зелений горошок і спеції. Перемішати суміш і додати картопляне пюре. Начинка готова.
Борошно висипати у глибоку миску, додати топлене вершкове масло, влити воду, посолити і замісити тісто. Тісто розділити на невеличкі шматочки. Кожен з яких розкатати прямокутником і згорнути, як конвертики для насіння. Всередину покласти начинку і заліпити кінчики. Смажити у розігрітому фритюрі. Смачного!