У самому розпалі сезон часникових стрілок! Це дуже смачно, до того ж є безліч способів приготування цієї зелені. Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» поділився особливим рецептом – вертути з часниковими стрілками.
«Часниковими стрілками нині завалені всі городи. Кожен із нас знає, що це чудова закуска – яскраво-насичена часникова зелень, а також, що їх можна смажити. Але є й інші способи використання цих стрілок, наприклад, вони можуть стати неповторною начинкою вертути. Вертута – це гібрид пиріжка та штруделя – рулетик із тіста філо зі смачними начинками», – коментує Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною».
Для приготування вертути за рецептом ведучого каналу «Україна» Григорія Германа знадобляться:
Тісто філо – 500 г
Шпинат – 300 г
Перець болгарський – 1 шт.
Сир фета – 100 г
Твердий сир – 100 г
Філе куряче відварне – 200 г
Яйце – 1 шт.
Оцет – 2 ст.л.
Кунжут
Часникові стрілки промити, відрізати гострі кінчики і нарізати стебла. Відправити смажитись на розігрітій пательні з додаванням рослинної олії. Коли стрілки підсмажаться, влити оцет, викласти шпинат, перемішати і прибрати пательню з вогню.
Тим часом нарізати варене куряче філе та солодкий перець, пересипати в миску. До начинки додати подрібнений сир фета і натертий твердий сир. Готові стрілки зі шпинатом також засипати до начинки і ретельно перемішати.
Тісто філо діставати по шматочку, адже воно дуже швидко сохне і стає ламким. Один лист розрізати навпіл по ширині, викласти начинку і обережно згорнути равликом. Готові вертути викласти на деко, змастити збитим жовтком і посипати кунжутом. Запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15-20 хвилин. Смачного!