Контракты.ua

240  —  11.06
У «Ранку з Україною» розповіли, як обрати безпечне і якісне морозиво
У «Ранку з Україною» розповіли, як обрати безпечне і якісне морозиво

10 червня у світі  відзначали День морозива. Якщо вірити історикам – воно з’явилось ще п’ять тисяч років тому! Влітку на планеті кожні 3 секунди продається пачка цього солодкого десерту. Та щоб поласувати холодним смаколиком – його ще треба правильно обрати, адже неякісним морозивом можна отруїтися. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман дізнались, як відрізнити натуральне морозиво від дешевої підробки.

Шоколадне, ванільне, фруктове, є навіть зі смаком піци та цибулі – морозива існує безліч видів!  Очі розбігаються від асортименту. Та і ціни на нього досить різноманітні – від 8 гривень і у рази більше.

«Якщо розглядати склад пломбіру вартістю 8 гривень, побачимо, що тут є як молочні жири, так і не молочні. А жирність всього 3% – звідси і така низька ціна, – пояснює експерт із захисту прав споживачів Ольга Котехова в ефірі каналу «Україна». – Якщо відкрити і дати постояти, побачимо, що морозиво консистенцією схоже на піну, а справжній пломбір більш твердий».

Тобто виробник одразу попередив, що всередині за таку ціну. Та є і інші види, наприклад, шоколадне, вартістю 30 гривень.

«У складі зазначено какао, апельсинові включення. Воно на паличці і вкрите шоколадом з апельсиновими прожилками. Тому воно й дорожче. Але якщо подивитись на склад, побачимо – це морозиво натуральне», – зазначила експерт.

Ще і на 20 грамів важче за пломбір! А от фруктове морозиво в середньому дешевше за шоколадне всього на 9 гривень, проте вже без натуральних компонентів. Але на упаковці вказано, що фруктовий наповнювач на 40% складається з фруктів. Проте це не свіжі, а сушені чи в’ялені плоди.

Та перш за все варто звертати увагу навіть не на ціну морозива, а на його цілісність – каже експерт.

«В жодному разі не купувати морозиво з пом’ятою чи зіпсованою упаковкою. Це може викликати отруєння, там заводяться мікроорганізми. І звертайте увагу на форму виробу – вона не має бути деформованою, це означає, що морозиво заморожувалось і розморожувалось, – радить Ольга Котехова у програмі «Ранок з Україною». – Завжди звертаєте увагу на склад, бо відмітки «пломбір» — це такий маркетинговий хід, щоб привернути увагу до продукту».

І хоч би як хотілося холодних солодощів у спеку – не поспішайте і уважно вивчайте вміст продукту та якість упаковки.

 

Статьи по теме
«Ранок з Україною»: лікарі розповіли, чи існує метод планування статі дитини і як підготуватись до вагітності
«Ранок з Україною»: лікарі розповіли, чи існує метод планування статі дитини і як підготуватись до вагітності

Більшість українців вже не уявляють своє життя без гаджетів і корисних додатків. У телефонах жінок є календарі, які підказують вдалі дні для вагітності. А в інтернеті є сотні методів, щоб спланувати стать дитини. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман з’ясували, що з цього правда, а що міф, і чи можливо спланувати стать дитини.
14.06 — 326

Кишкова паличка і грибок – чим небезпечне дороге морозиво
Кишкова паличка і грибок – чим небезпечне дороге морозиво

З чого сьогодні роблять пломбір виробники – чи відповідають ціна і якість і чи безпечно купувати холодний десерт. Чи можна сьогодні знайти якісний, безпечний і доступний пломбір "як в дитинстві", ціле розслідування провела програма "Головна тема" з Оленою Кот.
14.06 — 159

«Ранок з Україною»: дієтологи розповіли, як правильно вживати вітамін D і чим загрожує його передозування
«Ранок з Україною»: дієтологи розповіли, як правильно вживати вітамін D і чим загрожує його передозування

Вітамін D зміцнює кістки, захищає зуби від псування, м’язи — від спазмів, допомагає загоювати всі подряпинки, знімає запалення, зміцнює імунітет. Ми отримуємо його від сонця, продуктів та у таблетках. Але саме неконтрольоване вживання медикаментів може призвести до страшних наслідків. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман розповіли, як правильно вживати цей диво-вітамін та як вберегтися від передозування.
09.06 — 211