Контракты.ua

228  —  11.06
Холодний французький суп – вішісуаз: простий і вишуканий рецепт Григорія Германа
Холодний французький суп – вішісуаз: простий і вишуканий рецепт Григорія Германа

Відомий кулінар і ведучий програми «Ранок з Україною» Григорій Герман дивує маловідомими, але простими рецептами холодних літніх супів. В ефірі каналу «Україна» експерт поділився рецептом французької кухні, основу якого склали звичні для українців інгредієнти: картопля, цибуля, вершки, риба та зелень.

Щоб повторити вішісуаз за рецептом Григорія Германа знадобляться:

Бульйон курячий – 700 мл

Картопля – 4 шт.

Цибуля-порей – 1 шт.

Масло вершкове – 30 г

Молоко – 250 мл

Вершки – 120 мл

Філе білої риби – 300 г

Мускатний горіх, чебрець, лавровий лист, сіль і перець

Молоко та вершки поставити у морозилку. Поки вони охолоджуються, поставити на вогонь воду, коли вона закипить, відправити варитись філе білої риби. Не забутьте посолити і додати чебрець і лавровий лист.

Окрему каструлю поставити на вогонь і додати вершкове масло. Тим часом півкільцями нарізати цибулю-порей, а картоплю – маленькими кубиками. Спочатку у розігріте масло викласти цибулю, коли вона припуститься, додати картоплю. Через 4-5 хвилин додати курячий бульйон. Проварити, але не довго, поки картопля не почне виділяти крохмаль. Після цього зняти з вогню. Додати до овочів натертий мускатний горіх за смаком. Збивати готову суміш погружним блендером, поступово додаючи охолоджене молоко, а далі вже і вершки. Подавати суп з рибою, за бажанням прикрасити зеленню. Смачного!

 

Статьи по теме
Григорій Герман поділився унікальним рецептом корейського супу – Куксу
Григорій Герман поділився унікальним рецептом корейського супу – Куксу

Кулінарний ентузіаст і ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман постійно ділиться рецептами оригінальних страв з різних країн, адаптуючи до українських реалій. Цього разу експерт запропонував приготувати корейський суп, який має всі шанси стати вашим фаворитом.
09.06 — 146

Експрес-маринад для огірків: оригінальний рецепт Григорія Германа
Експрес-маринад для огірків: оригінальний рецепт Григорія Германа

Вже зовсім скоро розпочнеться сезон огірків, і справжні господині будуть солити, маринувати їх, заготовляючи на зиму. Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» не став чекати і поділився улюбленим рецептом експрес-маринування огірків, а ще дав рецепт легкого та корисного овочевого салату.
02.06 — 512

У «Ранку з Україною» Григорій Герман розповів, як всього за 35 хвилин приготувати шашлик по-корейськи
У «Ранку з Україною» Григорій Герман розповів, як всього за 35 хвилин приготувати шашлик по-корейськи

А ви знали, що такої страви, як морква по-корейськи у корейців немає? Є дещо схоже, але зовсім за іншим рецептом. А от шашлик по-корейськи є! І саме ним відомий кулінар Григорій Герман радить відкрити сезон шашликів, адже це найшвидший спосіб приготування м’яса на грилі.
01.06 — 228