Контракти.ua

546  —  11.06.21
Холодний французький суп – вішісуаз: простий і вишуканий рецепт Григорія Германа
Холодний французький суп – вішісуаз: простий і вишуканий рецепт Григорія Германа

Відомий кулінар і ведучий програми «Ранок з Україною» Григорій Герман дивує маловідомими, але простими рецептами холодних літніх супів. В ефірі каналу «Україна» експерт поділився рецептом французької кухні, основу якого склали звичні для українців інгредієнти: картопля, цибуля, вершки, риба та зелень.

Щоб повторити вішісуаз за рецептом Григорія Германа знадобляться:

Бульйон курячий – 700 мл

Картопля – 4 шт.

Цибуля-порей – 1 шт.

Масло вершкове – 30 г

Молоко – 250 мл

Вершки – 120 мл

Філе білої риби – 300 г

Мускатний горіх, чебрець, лавровий лист, сіль і перець

Молоко та вершки поставити у морозилку. Поки вони охолоджуються, поставити на вогонь воду, коли вона закипить, відправити варитись філе білої риби. Не забутьте посолити і додати чебрець і лавровий лист.

Окрему каструлю поставити на вогонь і додати вершкове масло. Тим часом півкільцями нарізати цибулю-порей, а картоплю – маленькими кубиками. Спочатку у розігріте масло викласти цибулю, коли вона припуститься, додати картоплю. Через 4-5 хвилин додати курячий бульйон. Проварити, але не довго, поки картопля не почне виділяти крохмаль. Після цього зняти з вогню. Додати до овочів натертий мускатний горіх за смаком. Збивати готову суміш погружним блендером, поступово додаючи охолоджене молоко, а далі вже і вершки. Подавати суп з рибою, за бажанням прикрасити зеленню. Смачного!

 

Статьи по теме
Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт
Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт

Печиво виходить розсипчастим з м'якими вкрапленнями шоколаду і просто тане в роті.
24.04 — 173

Солона карамель: рецепт приготування від шеф-кухаря
Солона карамель: рецепт приготування від шеф-кухаря

Чудово підходить для випічки, десертів або шоколадних цукерок.
14.04 — 146

Курячі нагетси з моцарелою: корисний рецепт
Курячі нагетси з моцарелою: корисний рецепт

Новий спосіб приготування курячих нагетсів, який вразить ваші смакові рецептори.
14.04 — 181