Контракти.ua

630  —  11.06.21
Білборди ганьби: на Львівщині оригінально борються з боржниками за комуналку
Білборди ганьби: на Львівщині оригінально борються з боржниками за комуналку

Адреси майже сотні містян, які заборгували за воду, розмістили на рекламних щитах у Стрию на Львівщині. Білборди наробили неабиякого галасу в місті. Чи не є це оприлюдненням персональних даних і чому не всіх ославили?

Вами "пишається" громада міста. Так у Стрию саркастично підписали білборди з адресами містян, які мають борги перед водоканалом. Розвісили таких 4, оприлюднивши дані майже сотні злісних неплатників. І, до речі, один із них живе прямісінько навпроти цього щита.

Він заборгував за воду понад 22 тисячі гривень. Ми навідалися до громадянина, але вдома нікого не застали. З цієї самої вулиці у списку ще сім боржників.

В елітному котеджному містечку на околиці теж живуть неплатники. Господарі одного з обійсть заборгували водоканалу майже 5 тисяч гривень. Та пані Ірина захищає сусідів. Мовляв, тут не мешкають, але днями переказали їй гроші – і борг заплатила.

У "Стрийводоканалі" пояснюють – написали на білбордах адреси містян, які мали заборгованість станом на 1 травня. Серед двох тисяч неплатників вибрали сотню злісних. Заступник директора "Стрийводоканалу" Роман Палюк розповідає:

"Або людей нема, або не відчиняють, або просто ігнорують. Відповідно, вибрали боржників з найбільшими боргами. Ну і частково якраз ті, що не йшли на контакт".

Білборди висять три дні, а в місті тільки про них і говорять. Один з боржників навіть поскаржився на гарячу лінію Кабміну. Та комунальники запевняють, перш ніж розвішувати білборди, консультувалися зі своїми юристами. Команда новин "Сьогодні" теж запитала у правників, чи це бува не розголошення персональних даних.

Адвокатка Наталя Гнатуш пояснює у новинах "Сьогодні" на каналі "Україна":

"Це не є розголошенням персональних даних. Тому що ні я, ні ви, подивившись на цей білборд, не зрозуміємо, про кого мова. Йдеться про специфічну квартиру, а там може бути п’ять співвласників".

Та "Стрийводоканал" готовий до судових позовів. Начальниця юридичного відділу компанії Вікторія Джуфер-Босик каже:

"Гарантувати з нашим законодавством категорично, що це не буде порушенням десь визнано, не можна".

Білборди ганьби водоканал оплатив на один місяць. Це стало у 18 тисяч гривень. Але якщо буде дієво, вивішуватимуть нові адреси, бо боргів у стриян – на 9 млн гривень.

 

Статьи по теме
Гострий лимонно-імбирний курячий суп: чудовий рецепт для холодної погоди
Гострий лимонно-імбирний курячий суп: чудовий рецепт для холодної погоди

Щойно температура починає падати, супи, які зігрівають, стають однією з найпопулярніших страв на нашій кухні. Щоб прискорити приготування, зваріть бульйон напередодні і приготуйте суп перед їжею.
09.04 — 168

Гострий хрумкий салат із огірків із кунжутом: рецепт ефектної літньої закуски
Гострий хрумкий салат із огірків із кунжутом: рецепт ефектної літньої закуски

Салат з огірків можна подати дуже ефектно, якщо порізати огірки тонкими смужками вздовж.
11.06.23 — 498

Гострий біль у животі став розповсюдженим синдромом коронавірусу – як лікуватися
Гострий біль у животі став розповсюдженим синдромом коронавірусу – як лікуватися

Нові штами коронавірусу найбільше вражають печінку і шлунок: окрім звичних симптомів дошкуляє ще й гострий біль у животі.
19.08.21 — 1027