Контракти.ua

567  —  10.06.21
У «Ранку з Україною» психологиня розповіла, що таке повага до партнера і як покращити відносини у парі
У «Ранку з Україною» психологиня розповіла, що таке повага до партнера і як покращити відносини у парі

У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», Марія Мельник і Григорій Герман з'ясували, як зрозуміти, що партнер вас не поважає, та що робити у цьому випадку.

Стосунки без поваги сповнені конфліктів і невдоволення. Та щоб зрозуміти, чи є вона у ваших взаєминах, спочатку варто розібратися у значенні цього слова – радять психологи. Повага насамперед полягає у повному прийнятті партнера таким, яким він є, без бажання його змінити. Однак, за статистикою, саме це правило частіше порушують жінки.

У ваших стосунках немає поваги, якщо:

«Жінка говорить чоловіку, як йому реалізовуватися, тобто скільки заробляти, де працювати. Чи, коли жінка дозволяє собі наказувати чоловікові, як йому виглядати – жінки люблять говорити, що час худнути чи переглянути гардероб. Всі ці речі – не про повагу», – пояснює психологиня Ганна Михайленко в ефірі каналу «Україна».

Неповага і те, що ваш партнер каже, які фільми вам дивитися, які книжки читати, з якими друзями і куди ходити. Тобто все, що стосується особистого дозвілля. Четвертий пункт – знецінення.

«Якщо партнер дозволяє собі в компанії з близькими друзями, батьками обговорювати свою половинку, оцінювати, порівнювати чи критикувати», – коментує експерт.

І останній пункт – недовіра. Коли ви сумніваєтесь у рішеннях, прийнятих вашим партнером. Якщо у ваших стосунках немає місця повазі – не поспішайте їх руйнувати. Ситуацію можна виправити.

«Одна з умов розвитку поваги – це формування подяки. Дуже важливо, щоб у відносинах чоловік і жінка розуміли, що вони мають робити одне одному щось гарне, тому що вони цього щиро хочуть», – зазначила психологиня у програмі «Ранок з Україною».

Також важливим є формування позитивного образу коханої людини. Тобто, наголошування на її позитивних рисах, передусім, у своїх думках. А ще будьте співчутливими і не забувайте підмічати дрібниці, ваш партнер на це заслуговує!

Статьи по теме
У «Ранку з Україною» психологиня розповіла, що робити, якщо ваш чоловік дивиться на інших жінок
У «Ранку з Україною» психологиня розповіла, що робити, якщо ваш чоловік дивиться на інших жінок

У рубриці «Жити легко з Адамовою» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» психологиня і коуч Олена Адамова дала поради, як поводитись, коли чоловік дивиться на інших жінок, та як переключити його увагу на себе.  
22.07.21 — 560

У «Ранку з Україною» психологиня розповіла, як подолати кризу молодих батьків
У «Ранку з Україною» психологиня розповіла, як подолати кризу молодих батьків

В авторській рубриці «Жити легко з Адамовою» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» психологиня і коуч Олена Адамова розповіла, чому стосунки псуються після народження дитини та як безболісно для всіх подолати кризу молодих батьків.
29.06.21 — 539