Контракти.ua

630  —  10.06.21
Канал «Україна» став партнером фільму «ДЕ ГРОШІ»
Канал «Україна» став партнером фільму «ДЕ ГРОШІ»

Телеканал «Україна» став генеральним медіапартнером комедії-квесту «ДЕ ГРОШІ» з Адою Роговцевою та Михайлом Хомою (DZIDZIO) у головних ролях. Режисером стрічки є Михайло Хома. Виробництвом фільму займається компанія DZIDZIOFILM за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

«ДЕ ГРОШІ» - історія піаніста-авантюриста Міші (Михайло Хома), який шукає гроші на визволення друга з-під арешту і для цього влаштовується працювати до старої власниці таємничого будинку-квесту (Ада Роговцева), де всі  шукають гроші. В рамках партнерства телеканал «Україна» надасть промо та  інформаційну підтримку кінотеатрального релізу фільму, також на каналі відбудеться телевізійна прем’єра стрічки.

«Наші глядачі вже звикли, що канал «Україна» традиційно підтримує і популяризує українське кіно. Зараз народжується нова співпраця – авантюрна комедія «ДЕ ГРОШІ». Це партнерство для нас багато в чому нове. Ми домовляємось про підтримку і майбутній показ фільму ще на старті зйомок. Бо ми віримо в його ідею, в команду, в талант неперевершеної Ади Миколаївни Роговцевої (а в неї тут дуже несподіваний і харизматичний образ), в талант Михайла Хоми, з яким канал багато і успішно співпрацює в інших проєктах. «ДЕ ГРОШІ» - дуже легка, весела, людяна історія, яка подарує глядачам добрий гумор, хороший настрій, оптимізм, яких нам так часто бракує», - коментує директорка каналу «Україна» Вікторія Корогод.

Зйомки фільму стартували у суботу, 5 червня в Києві. Для них на кіностудії імені Олександра Довженка було збудовано масштабні декорації будинку-квеста. Також частина зйомок відбуватиметься у Львові. Кінотеатральна прем’єра фільму «ДЕ ГРОШІ» запланована на осінь 2021 року.

Продюсерка комедії «ДЕ ГРОШІ» та директорка DZIDZIOFILM Діана Юраш повідомила, що кінокомпанія стала першою в Україні, хто продав телевізійні права на фільм ще на старті виробництва української комедії: «Це - прецедент в українському кінобізнесі, коли так чинить телеканал, оскільки 100% прав на фільм належить нашій компанії і частки телеканалу у продукті немає. Однак та наполегливість, чіткість, фінансова вмотивованість та абсолютна довіра з боку ТРК «Україна» і стали базою для підписання Меморандуму про Генеральне медіа партнерство та Угоди про телевізійну прем’єру нової комедії від DZIDZIO саме на ТРК «Україна». І спеціальна подяка керівниці телеканалу Вікторії Корогод за дипломатичність та професійність у всіх процесах, які передували підписанню документів».

====

Довідка

Назва: ДЕ ГРОШІ

Рік: 2021

Жанр: авантюрна комедія-квест

Виробництво: DZIDZIOFILM (за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури та інформаційної політики України)

Генеральний медіа-партнер: телеканал «Україна»

Хронометраж: 99 хв

Країна: Україна

Режисер-постановник: Михайло Хома (DZIDZIO)

Режисерська співпраця: Тарас Дронь

Продюсери: Анатолій Безух, Діана Юраш

Сценаристи: Сергій Алімов, Тарас Дронь, Сергій Либа, Павло Остріков, Кирило Тимченко, Михайло Хома та Діана Юраш

Оператор-постановник: Юрій Король

Композитор: Роман Дудчик

Художник-постановник: Максим Німенко

Креативний продюсер: Сергій Либа

Художники по костюмам: Олена Гресь

Художник по гриму: Алла Лєонова

Кастинг акторів: Арміна та Олександр Німенки

Актори: Ада Роговцева, Михайло Хома, Сергій Либа, Анна Буткевич, Ахтем Сеітаблаєв, Віктор Андрієнко, Володимир Остапчук, Олексій Тритенко, Юрій Горбунов, Володимир Задніпровський, Євген Сморигін, Назарій Гук, Любов Тимошевська, Наталя Холоденко, Юлія Магдич, Діма Варварук та інші.