Контракти.ua

699  —  03.06.21
Телеканал «Україна» – канал №1 у травні
Телеканал «Україна» – канал №1 у травні

За підсумками травня 2021 року, телеканал «Україна» утримує першість у телевізійному просторі країни за основними аудиторіями як в містах з населенням 50 тис.+, так і по всій Україні.

За аудиторією 18+ (50 тис.), частка (shr, %)* каналу становить 11,73%, рейтинг (rat, %) - 1,83%. За аудиторією 4+ (вся Україна)***: частка (shr, %) 10,81%, рейтинг (rat, %) 1,48%.

Складовими успіху каналу «Україна» у травні стали високі показники перегляду інформаційного та публіцистичного мовлення, прем’єри захоплюючих серіалів.

Так, популярне соціальне ток-шоу «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим залишається одним з найулюбленіших проєктів глядачів. У травні соціальний проєкт був лідером свого слоту за аудиторіями 18+ (50 тис.+), 4+ (Вся Україна), за якими здобув частку 15,08%, рейтинг 5,24%, і частку 16,40%, рейтинг 4,95% відповідно. За місяць резонансні історії ток-шоу зібрали біля екранів 10,63 млн українців***.

У травні кіносеріальна лінійка каналу поповнилась прем’єрами праймових серіалів та мінісеріалів вихідного дня. Детективна мелодрама «Врятувати віру» (виробництво «Київтелефільм») відбулась з часткою 14,23%, рейтингом 4,79% за аудиторією 18+ (50 тис.+) і отримала прихильність 9,01 млн українців***. Містична драма «Теорія зла» про історію життя психолога, яка потрапляє в круговорот дивних таємничих подій (виробництво компанії Saga Pictures) отримала частку 13,91%, рейтинг 4,85% за аудиторією 18+ (50 тис.+), серіал подивились 7,38 млн глядачів***. 8-серійна картина «Кришталеві вершини» (виробництво IVORY films)  теж пройшла з високими показниками, її частка, рейтинг були 11,79%, 4,01% відповідно, в цілому серіал переглянули 6,75 млн глядачів***. Мелодрама вихідного дня «Три кольори кохання» з акторкою Анною Кошмал у головній ролі (виробництво «Української Продакшн студії») отримала аудиторію у 4,43 млн глядачів***.

Лідерами інформаційного мовлення на українському телебаченні серед широкої аудиторії залишаються новини «Сьогодні». У травні «Сьогодні» організували до Всесвітнього дня вишиванки народний показ вишиванок просто неба, на кращому оглядовому майданчику столиці КВЦ «Парковий». У святі «ВишиванкаDAY» взяли участь зірки українського шоу-бізнесу, актори та телеведучі.

Також лідером слоту за широкою аудиторією у травні залишається інформаційно-аналітичний тижневик  «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою». Частка, за широкою аудиторію, 12,74%, рейтинг - 4,12%**,  охоплення -  8,08 млн українців***.

Інформаційно-розважальний проєкт каналу – «Ранок з Україною», з яким прокидаються українці, зібрав біля екранів 5,97 млн глядачів***.

У травні канал «Україна» на правах ексклюзивного транслятора показував 60-ту ювілейну церемонію нагородження лауреатів Національної премії ім. Тараса Шевченка. Ведучими   культурної події стали зірки каналу «Україна» Лілія Ребрик та Олексій Суханов. В ефірі за трансляцією Шевченківської премії спостерігали майже 2 млн глядачів***.

Також канал ексклюзивно транслював контрольний поєдинок між національними збірними України та Бахрейну у рамках підготовки до фінального турніру Євро-2020. За запеклою футбольною грою спостерігали майже 3 млн глядачів***.

 

* Дані розраховані для аудиторії у віці старше 18-54 вибірка «50 тис.+»

** Дані розраховані для аудиторій у віці старше 18 років вибірка "50 тис. +".

***Дані розраховані для аудиторії старше 4 років, вибірка "Вся Україна"

Дані дослідження ТВ аудиторії належать ІТК. Оператор панелі – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Данні надані телеканалом "Україна". Дані за 30-31 травня 2021 року – попередні, розраховані за показниками rat%, shr% и cov#. Детальніше по показникам та визначенням цільових аудиторій у глосарії ІТК.