Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» і відомий кулінар Григорій Герман знається не лише на вишуканих оригінальних рецептах, а і на експрес-стравах. Так, кулінарний експерт розповів, як приготувати неймовірну запіканку з картоплею, скумбрією та цибулею у вершках, провівши на кухні всього 15 хвилин.
Для приготування експрес-запіканки за рецептом ведучого каналу «Україна» знадобляться:
Картопля – 500 г
Цибуля порей – 2 шт.
Яйце – 4 шт.
Скумбрія копчена – 1 шт.
Хрін білий – 2 ч. л.
Вершки – 100 мл
Гірчиця – 1 ст. л.
Мускатний горіх, перець мелений і сіль
Картоплю очистити і нарізати тонкими слайсами. Викласти на деко і залити теплою водою (на рівні картоплі). Поставити в духовку, розігріту до 220 градусів. Картопля має дійти до стану альденте.
Тим часом слід приготувати заливку. Поставити пательню на вогонь і додати трохи олії. Подрібнити цибулю порей і висипати у розігріту олію. Змішати вершки, гірчицю, хрін, мелений перець, мускатний горіх і сіль. Залити вершкову суміш у пательню і перемішати. Як тільки вершки почнуть гуснути, прибрати з вогню.
Скумбрію очистити від шкіри та кісток, нарізати невеличкими шматочками.
Дістати картоплю з духовки і обережно злити частину води у вершкову заливку. Перемішати заливку і викласти її на картоплю. Зверху викласти скумбрію. За допомогою ложки зробити невеличкі ямки в запіканці і вбити яйця. Відправити запіканку у духовку, попередньо зменшивши температуру до 180 градусів. Запікати протягом 20-25 хвилин.