Банош у Закарпатті, полента в Італії, мамалига в Румунії, гомі у Грузії, томаліто в Мексиці… недаремно кукурудзяна крупа стала основою для кулінарних хітів по всьому світу. Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» теж не оминув її увагою. Днями Григорій Герман розповів, як приготувати надзвичайно смачну запіканку з вершковою кукурудзяною крупою та ніжними мітболами під щедрим шаром моцарелли.
Щоб повторити страву за рецептом ведучого каналу «Україна» знадобляться:
Кукурудзяна крупа – 250 г
Вода – 400 мл
Вершки – 100 мл
Фарш – 300 г
Цибуля – 1 шт.
Часник – 1 зуб.
Моцарелла – 200 г
Консервована кукурудза – 100 г
Спеції, сіль, мелена гірчиця
Приготування страви слід розпочати з фаршу. Очищені цибулю і часник подрібнити і змішати з фаршем. Додати сіль і спеції: італійські трави, паприку і мускатний горіх. Ретельно перемішати суміш і зробити невеличкі мітболи. Тим часом розігріти пательню із додаванням рослинної олії і обсмажити кульки до золотистої скоринки.
На вогонь поставити сотейник з водою і довести до кипіння. У керамічну квадратну форму для запікання, яка має назву касероль, висипати кукурудзяну крупу, зверху викласти солодку кукурудзу і присолити. Залити крупу окропом, зверху викласти підсмажені мітболи і залити вершками. Моцареллу порвати невеличкими шматочками або натерти і викласти зверху на запіканку. Запікати страву у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15-20 хвилин. Смачного!