Попереду ще багато вихідних, а це означає, що можна потішити себе стравами на мангалі. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» фіналіст гіпершоу «МАСКА», музикант Арсен Мірзоян розповів, як приготувати незвичайний шашлик – з риби.
Арсен Мірзоян – бажаний гість на будь-якому виїзді на природу. Саме на нього і родина, і друзі покладаються у справі приготування найголовнішої страви. Та з глядачами «Ранку з Україною» співак вирішив поділитись незвичайним рецептом, який випадково вигадав сам – шашликом із коропа.
«У студентські роки, коли ми часто збирались з хлопцями з нашої КВН команди, дуже любили вилазки, шашлик. Перевага риби над м’ясом у тому, що після її вживання немає відчуття важкості, коли тобі вже нічого не хочеться, – каже Арсен Мірзоян. – Маю кілька своїх секретів: викладаю рибу на решітку з лускою, не чищену, тому що вона може прилипати. А щоб страва вийшла духмяна, зі смаком димочку – додам у мангал сухих гілочок».
Для приготування незвичайного шашлику від Арсена Мірзояна вам знадобляться:
- короп – 1 кг
- вода – 100 мл
- соняшникова олія – 1 ст.л.
- імбир – на смак
- часник – 2 зубчики
- паприка, сіль, перець – на смак
Для того щоб приготувати коропа на мангалі за рецептом Арсена Мірзояна, до риби додамо особливий маринад. Потрібно змішати воду, соняшникову олію, суміш перців, а також імбир, часник, паприку та сіль. Коропа потрібно намазати маринадом і одразу викладати на решітку, не очищуючи від луски. Під час смаження перегортати не треба, але варто накрити мангал кришкою. За 20 хвилин, поки короп засмажиться, Арсен Мірзоян рекомендує зробити легкий салат з помідорів, огірків, листя салату та сиру фета.