Пиріг кальцоне, він же закрита піца – улюблена традиційна страва італійців. Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» і кулінарний ентузіаст Григорій Герман поділився неймовірним рецептом і розповів про всі тонкощі страви.
Для приготування кальцоне за рецептом ведучого каналу «Україна» знадобляться:
Тісто:
Борошно – 500 г
Тепла вода – 1 склянка
Яйця – 2 шт.
Дріжджі – 25 г
Оливкова олія – 2 ст.л
Сіль і цукор
Начинка:
Сир фета – 200 г
Моцарелла – 100 г
Зелені оливки без кісточок – 100 г
Рослинна олія – 125 мл
Зелень
У великій мисці розім’яти дріжджі, влити теплу воду і олію, вбити яйця. Перемішати до однорідного стану. Додати столову ложку цукру і знову перемішати. Поступово ввести борошно і замісити тісто. Тісто для кальцоне, як і для піци, треба замішувати досить довго і ретельно. Вимішане тісто відкласти в миску і накрити рушником. Відкласти на годину.
Для начинки розтерти фету за допомогою виделки, моцареллу натерти на тертушці. Подрібнити оливки і зелень, додати до сиру і влити трохи рослинної олії. Ретельно перемішати.
Настояне тісто розділити на дві рівні кульки, викласти на деко і прикрити рушником. Відкласти тісто у тепле місце на 20 хвилин.
Тісто розкатати тонким колом, сантиметрів 25-30. Викласти начинку на одну частину, а іншою прикрити і склеїти кінчики. Кінці пирога вивернути всередину. Відправити кальцоне у духовку, розігріту до 190 градусів, на 25 хвилин. Смачного!