Контракти.ua

873  —  20.04.21
Ексклюзив «Зiркового шляху»: Холоденко відверто розповіла про виховання власних дітей
Ексклюзив «Зiркового шляху»: Холоденко відверто розповіла про виховання власних дітей

Психолог Наталія Холоденко у програмі «Зірковий шлях», яку ведуть Данієль Салем та Альона Вінницька на каналі «Україна», розповіла, що ніколи не буде платити сину Ларіону та дочці Вів’єн за виконання домашніх обов’язків.

Син та донька відомого психолога, не зважаючи на свій юний вік, можуть самотужки приготувати собі сніданок, а потім ще прибрати за собою.

«Я Ларіону з Вівою купила сковорідки для 2 яєць. І вони одночасно готують інколи. Дочка любить прибирати. Вона миє туфлі, чоботи натирає. Вона все це любить. Тому ми привчаємо. І в мене діти часто бувають в таких умовах, де вони мені допомагають. Я вважаю, що все треба вміти, але треба вчити дівчинку, що вона має право мріяти, чогось хотіти. Життя – це не шлях робітниці або прибиральниці. Воно має бути різним. А Ларіона треба ганяти. Я його так жаліла, тому що розлучення і потім він так складно адаптувався в школі, бо він не ходив в садочок. І як тільки він починає мені щось допомагати готувати чи ще щось, це корисно. У нього тоді самоповага, самооцінка, «я вмію». Це класно. Я б не хотіла виховати своїх дітей мажорами, в яких є все. Я навіть не планую купувати їм нерухомість. Мені ніхто не купував квартиру. І тато казав: «Заробиш». Я заробила», - говорить психолог на телеканалі «Україна».

Холоденко не заохочує дітей до виконання домашніх обов’язків грішми.

«Ніколи в житті не буду платити дітям за обов’язки або навчання. Я вважаю це абсурдним. Якось говорять – треба мотивувати, навчання - це їхня робота. Мені не платили за навчання у школі. Якщо дитина не розуміє, для чого їй навчання в школі, навіть за гроші вона цього не зрозуміє. Ніколи. Це не завжди погано, але точно це не моя історія», - розповіла Холоденко.

Психолог не приховує, часом балує дітей дизайнерським одягом, а на сніданок дозволяє червону ікру.

«Хрещена нас забезпечує червоною ікрою, тому ми часто собі це дозволяємо, - говорить Холоденко на телеканалі «Україна» і додає. -Найдорожча річ у гардеробі Віви, хрещена їй подарувала на день народження із соболя жилетку. Я кажу: «Ще в мами соболя немає, а у Віви уже є». У Віви багато дуже дорогих речей. Коли бачу гарні речі, я не можу пройти повз. Особливо Dolce & Gabbana, у них дитячий одяг як дорослий. Я часто купую якусь собі кофтинку і Віві таку саму. Такий Family Look робимо».

Заради дітей часом слід поступатися власним егоїзмом. Холоденко не лукавить, коли каже: хоча їм з першим чоловіком розлучення і далося важко, сина це ніяк не стосується. І попри образи колишнього подружжя одне на одного, Ларіон прекрасно спілкується з обома батьками.

«Я вважаю, що заради дитини інколи можна забути свої образи або проігнорувати їх, і намагатися їй дати те, що важливо для кожної дитини. Ми розуміємо, що 1 вересня важливе перших 3 роки для дитини, і хочеться, щоб там був і тато, і мама. Випускний в школі 1-го класу. Мені дуже хочеться, щоб він не відчував себе в цьому плані неповноцінним. Не проблема, ми можемо піти туди разом. І в нас є така домовленість», - говорить Наталія Холоденко.

Та найголовніше правило виховання від Наталії Холоденко: ніколи не варто жертвувати особистим щастям заради своїх дітей. Бо у щасливих батьків і діти зростають щасливими.

«Найголовніший спадок, який ми залишаєм своїм дітям, це не квартири, не машини, не супер освіта, а це образ щасливої людини. Тобто, коли щаслива мама, в дитини з’являється право бути щасливою. Коли щасливий тато, в дитини з’являється приклад бути щасливою. Тому своє особисте щастя потрібно ставити на 1 місце, і тоді з’являється шанс, що і наші діти будуть щасливими. Не тому що ми стали прислужувати своїм дітям, не тому що ми чимось заради них пожертвували. А тому що я відповідаю за своє життя, я його будую максимально щасливо, щоб і мої діти мали право на розлучення, інакомислення, на все те, що виходить за рамки такого ідеального світу», - переконана психолог.