Виявляється, саме в заморожених овочах, а не у привозних тепличних зберігається максимум вітамінів. Але, щоб їх отримати, треба вміти правильно вибирати цей продукт. Марія Мельник і Анатолій Анатоліч у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» дізнались, на що слід звернути увагу перед купівлею такого продукту.
Весна прийшла, а до літнього врожаю ще далеко. Здавалося б, сьогодні можна придбати свіжі овочі в будь-яку пору року, проте експерти запевняють – краще купувати заморожені овочеві суміші. Річ у тому, що заморожують виключно достиглі в сезон овочі, а це означає, що вони будуть дуже смачні і з максимальним вмістом вітамінів.
«Якщо говорити про мікроелементи і вітаміни, то при правильній заморозці в овочах їх зберігається до 80-90%», – поділився шеф-кухар Артем Уразаєв у програмі «Ранок з Україною».
Таке заморожування подовжує їхнє життя на термін від шести до вісімнадцяти місяців.
А харчовий технолог дала кілька порад, як перевірити якість заморожених овочевих сумішей:
- за станом овочів – вони мають бути гарно заморожені, без інію та водяних слідів;
- за відповідністю маркуванню. Маса суміші має відповідати відмітці на пакуванні, нормою вважається вага з урахуванням допустимого відхилення, якщо таке є на упаковці. Відповідним має бути і відсоткове співвідношення компонентів;
- за органолептикою – визначити якість суміші за смаком та ароматом, вони мають бути чітко вираженими;
- за зовнішнім виглядом – овочі не повинні мати конденсат, кожен шматочок має бути окремим – не злипатись між собою, колір овочів має відповідати звичному.
І пам’ятайте, ціна не завжди впливає на якість продукту. Головне – відповідально ставитися до вибору якісного продукту, що буде вам до смаку.