Контракти.ua

603  —  12.03.21
У «Ранку з Україною» експерти розповіли, як обрати корисні овочі в «не сезон»
У «Ранку з Україною» експерти розповіли, як обрати корисні овочі в «не сезон»

Виявляється, саме в заморожених овочах, а не у привозних тепличних зберігається максимум вітамінів. Але, щоб їх отримати, треба вміти правильно вибирати цей продукт. Марія Мельник і Анатолій Анатоліч у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» дізнались, на що слід звернути увагу перед купівлею такого продукту.

Весна прийшла, а до літнього врожаю ще далеко. Здавалося б, сьогодні можна придбати свіжі овочі в будь-яку пору року, проте експерти запевняють – краще купувати заморожені овочеві суміші. Річ у тому, що заморожують виключно достиглі в сезон овочі, а це означає, що вони будуть дуже смачні і з максимальним вмістом вітамінів.

«Якщо говорити про мікроелементи і вітаміни, то при правильній заморозці в овочах їх зберігається до 80-90%», – поділився шеф-кухар Артем Уразаєв у програмі «Ранок з Україною».

Таке заморожування подовжує їхнє життя на термін від шести до вісімнадцяти місяців.

А харчовий технолог дала кілька порад, як перевірити якість заморожених овочевих сумішей:

-           за станом овочів – вони мають бути гарно заморожені, без інію та водяних слідів;

-           за відповідністю маркуванню. Маса суміші має відповідати відмітці на пакуванні, нормою вважається вага з урахуванням допустимого відхилення, якщо таке є на упаковці. Відповідним має бути і відсоткове співвідношення компонентів;

-           за органолептикою – визначити якість суміші за смаком та ароматом, вони мають бути чітко вираженими;

-           за зовнішнім виглядом – овочі не повинні мати конденсат, кожен шматочок має бути окремим – не злипатись між собою, колір овочів має відповідати звичному.

І пам’ятайте, ціна не завжди впливає на якість продукту. Головне – відповідально ставитися до вибору якісного продукту, що буде вам до смаку.

 

Статьи по теме
Здоровий спосіб життя важливіший за схильність: вчені назвали 7 правил профілактики інсульту
Здоровий спосіб життя важливіший за схильність: вчені назвали 7 правил профілактики інсульту

Вчені назвали сім здорових звичок: які можуть удвічі знизити ризик інсульту, навіть у тому разі, коли є генетична схильність до нього.
22.07.22 — 1144

Чому огірок такий корисний
Чому огірок такий корисний

Дієтологиня Світлана Фус розповіла, чому цей овоч потрібно включити до свого раціону і з чого він складається.
17.06.22 — 1132

Сезонні фрукти, ягоди та овочі червня: які продукти можна їсти на початку літа, варіанти рецептів
Сезонні фрукти, ягоди та овочі червня: які продукти можна їсти на початку літа, варіанти рецептів

На початку літа з'являються перші фрукти, овочі та ягоди.
08.06.22 — 941