В авторській рубриці «Смачний ранок» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» ведучий і кулінар Григорій Герман ділиться лише довершеними і корисними рецептами. Нещодавно телеведучий розповів, як приготувати вишукані та небанальні французькі млинці, які стануть справжньою прикрасою столу на Масницю.
«Ця страва вам сподобається на 100%! Вона вишукана, десертна, а ще, як ви вже зрозуміли, має французьке коріння. Млинці з апельсиновим соусом – це просто, вишукано, красиво, елітно», – коментує Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».
Для приготування французьких млинців за рецептом Григорія Германа знадобляться:
Молоко – 240 мл
Борошно – 130 г
Яйця – 2 шт.
Вершкове масло – 50 г
Цукор – 4 ст.л.
Апельсин – 1 шт.
Вершки – 100 мл
Горіхи – 40 г
Ваніль, сіль, кардамон
Яйця з цукром збити за допомогою міксеру до піни. В окремій мисці змішати борошно, молоко, ваніль, дрібку солі та олію. Добряче збити міксером. Обережно ввести готову борошняну суміш у збиті яйця. Смажити млинці на пательні.
Для соусу розтопити на пательні вершкове масло, насипати кілька столових ложок цукру і додати одне зернятко кардамону. Тим часом нарізати апельсин дольками та зняти трішечки цедри для подачі страви. Коли карамель почне коричневіти – час закидати апельсин. Карамелізувати фрукт і обережно дістати дольки з пательні. До апельсинової карамелі потроху вливати вершки, постійно помішуючи. Млинці скласти трикутничками і викласти на пательню з карамеллю.
Подавати млинці з додаванням карамелізованого апельсину, цедри та горіхів. Смачної вам Масниці!