Чіпси – популярна, смачна закуска, проте дуже калорійна. Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман підготував корисний і дієтичний рецепт чіпсів, від яких не гладшають – хрумкі, легкі та ще й з вишуканими соусами.
«Кожен із нас полюбляє подивитись цікавий фільм чи серіал увечері, а під нього ще й поласувати смачними снеками. Але ж скоро весна і вже слід подбати про фіругу. Тому пропоную приготувати надзвичайно здорові чіпси з овочів, а до них ще й два дивовижних соуси», – коментує Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».
Щоб приготувати чіпси за рецептом Григорія Германа знадобляться:
Гарбуз – 300 г
Буряк – 1 шт.
Корінь селери – 300 г
Морква – 2 шт.
Помідори коктейльні – 2 шт.
Цибуля червона – 0,5 шт.
Чилі – 1 шт.
Олія оливкова – 2 ст.л.
Перець болгарський – 1 шт.
Лайм – 1 шт.
Хурма – 1 шт.
Корінь імбиру – 1 шт.
Йогурт – 200 мл
Мед – 1 ч.л.
М’ята, кінза, спеції
За допомогою шатківниці нарізати гарбуз, буряк, корінь селери і моркву дуже тоненькими слайсами. Змішати спеції: куркуму, паприку, чебрець і кмин, посипати ними овочі. Відправити в духовку температурою до 100 градусів.
А поки овочі печуться, можна приготувати два соуси. Для мексиканського соусу Сальса треба нарізати перці болгарський і чилі, помідори, кінзу і цибулю. Додати оливкову олію і видавити сік половини лайму. Збити за допомогою блендера до консистенції соусу.
Для другого соусу – нарізати хурму, цибулю й імбир. Додати йогурт, оливкову олію, мед, сік лайму і м’яту. Збити соус у блендері.
Готові чіпси дістати з духовки та викласти на блюдо. Подавати овочеві снеки з соусами. Смачного!