Контракти.ua

829  —  19.03.20
Звернення до Президента України Володимира Зеленського від ГС «Українська Асоціація Індустрії Іграшок».
Звернення до Президента України Володимира Зеленського  від ГС «Українська Асоціація Індустрії Іграшок».

Громадська спілка «Українська Асоціація Індустрії Іграшок», до складу якої входять 22 компаній-виробників, імпортерів та дистриб'юторів дитячих іграшок, звертається до Президента України з пропозицією реалізувати термінові заходи щодо захисту українського бізнесу від наслідків епідемії коронавіруса.

Ми розуміємо – держава нині перебуває у складному становищі і ми цілком підтримуємо заходи безпеки та тотальний карантин, спрямований на нерозповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19).

Ми високо цінуємо факт прийняття низки законів, які пом’якшують  вплив тотального карантину на роботу бізнесу у цей непростий для країни період.

Але хочемо зауважити: цих дій не достатньо для того аби український бізнес міг вистояти в умовах кризи, яку спровокував карантин.

Учасники Асоціації це компанії, що ведуть свій бізнес прозоро та згідно нормам українського законодавства, сумлінно сплачуючи податки та поповнюючи державну казну.

Перед нами стоїть завдання зберегти робочі місця для своїх співробітників. Це сотні людей, які мають забезпечувати власне існування та утримувати родини. Отже, кожен з них потребує виплати заробітної плати в цей складний період.

Тому УАІІ звертається із пропозицією запровадити:

-         державний безвідсотковий кредит на 6 місяців під цільове використання - забезпечення фонду заробітної плати співробітникам компаній;

-         звільнення підприємств від обов’язку сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при виплаті заробітної плати співробітникам в період дії карантину;

-         збільшення до 90 календарних днів  терміну сплати митних платежів під час   ввезення товарів на митну територію України.

Сподіваємося на взаєморозуміння та підтримку українського бізнесу.

Інформаційна довідка:

ГС «Українська Асоціація Індустрії Іграшок» об'єднує зусилля виробників, імпортерів і дистриб'юторів дитячих іграшок задля спільної роботи у правовому полі, розвитку ринку якісних дитячих іграшок в Україні та створення сприятливої атмосфери для успішної роботи в даному сегменті.

Серед наших досягнень:

- розробка кодексу професійної етики, інформування бізнесу щодо ведення господарської діяльності в правовому полі;

- створення Методичних рекомендації до Технічного регламенту безпечності іграшок задля уникнення подвійного тлумачення. Ці рекомендації були погоджені Департаментом захисту споживачів і стали зручним «посібником» для контролюючих органів.

- активна протидія розповсюдженню контрафакту дитячих іграшок в Україні шляхом залучення державних контролюючих органів, громадськості та ЗМІ.

Основне завдання Асоціації: суворий контроль за дотриманням принципів надійності та відповідальності перед владою та партнерами, і, найголовніше – створення для українських дітей безпечного світу дитячих іграшок, що розвивають та роблять дитинство щасливим!

Статьи по теме
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 607

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5505

Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт
Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт

В Україні незабаром можуть відновити роботу бренди, які призупиняли її через війну.
15.08.22 — 1135