Контракти.ua

993  —  06.10.19
Как определить свежесть яиц
Как определить свежесть яиц

Выбирая яйца в магазине, мы руководствуемся датами, которые указаны на упаковке, но и эти даты говорят лишь о том, какого числа эти яйца расфасовали. Как же быть в данном случае, как проверить свежее ли яйцо.

Конечно же, существуют способы и мы о них расскажем:

1. Осмотрите яйцо - свежие яйца имеют матовую поверхность, а вот старые, наоборот, глянцевую;

2. Встряхните яйцо - в процессе хранения яйцо усыхает, его внутренняя оболочка отходит от скорлупы и содержимое начинает “болтаться”;

3. Опустите яйцо в емкость с водой - свежее яйцо останется лежать на дне, если тупой конец яйца немного приподнимется - яйцу около недели, встанет вертикально - около двух недель, а если оно полностью всплывет на поверхность воды - это яйцо непригодно к употреблению и использованию.

Статьи по теме
Перевіряємо свіжість яєць за 1 секунду:
Перевіряємо свіжість яєць за 1 секунду: "бабусин" метод

Свіжість курячих яєць можна перевірити миттєво, при цьому навіть їх не розбиваючи. Саме так робили наші бабусі, аби уникнути прикрощів, коли в тісто чи на сковороду розбивається трохи зіпсоване яйце.
09.07.22 — 8023

Фарбуємо яйця до Великодня тим, що є на кожній кухні: найоригінальніші способи
Фарбуємо яйця до Великодня тим, що є на кожній кухні: найоригінальніші способи

На Великдень в Україні традиційно прикрашають яйця. Це можуть бути більш складні малюнки - писанка. А можуть бути будь-які варіанти з підручних засобів - цим можна зайнятися разом з дітьми. Найпопулярнішими засобами завжди були - цибулиння і буряковий сік.
18.04.22 — 4664

Чим відрізняються білі яйця від коричневих. Розвінчуємо головний міф
Чим відрізняються білі яйця від коричневих. Розвінчуємо головний міф

Яйця - це дуже цінний харчовий продукт, в якому містяться незамінні білки і жири. Але про них існує багато міфів, в тому числі про холестерин, що, мовляв, він дуже небезпечний. Це не правда.
18.02.22 — 1051