Свіжість курячих яєць можна перевірити миттєво, при цьому навіть їх не розбиваючи. Саме так робили наші бабусі, аби уникнути прикрощів, коли в тісто чи на сковороду розбивається трохи зіпсоване яйце.
Про це пише Sante Plus. Пише rbc.ua.
Нині ми можемо подивитися термін зберігання на упаковці і бути спокійними. Як правило, термін споживання не перевищує 28 днів після дня знесення. Якщо ж ви купили домашнє яйце на ринку, можете потрапити на трохи несвіже, або й зовсім зіпсоване. А це вже - біда, бо запах тухлого яйця ні з чим не зрівняти.
Просто занурте сире яйце у воду. Якщо яйце залишилося на дні ємності, його можна вживати сміливо. Якщо яйце плаває всередині і стоїть вертикально, його потрібно з’їсти в першу чергу.
Якщо яйце спливає на поверхню, це означає, що його не можна їсти. Викидайте продукт негайно!
Якщо ви сміливі - розбивайте. Несвіже яйце матиме інший відтінок чи навіть колір: синій, рожевий, зелений або чорний.
Маловідома техніка дозволяє одним рухом визначити яйце, термін придатності якого закінчився. Просто струсіть яйце біля вуха. Якщо яйце створює внутрішній шум, звук бризок або звук, наче воно рухається всередині шкаралупи, таке яйце не можна їсти.
Якщо підозрілого звуку не буде виявлено, ви можете спокійно приступати до приготування страви на основі яєць.