Контракти.ua

692  —  15.11.18
Артемсоль признали монополистом и оштрафовали на 13 миллионов
Артемсоль признали монополистом и оштрафовали на 13 миллионов

Антимонопольный комитет Украины (АМКУ) признал ГП «Артемсоль» монополистом на рынке соли и наложил на предприятие более 13 млн грн штрафа.

Об этом сообщает пресс-центр АМКУ.

“Признано, что с января 2015 года по март 2017 года (включительно) ГП «Артемсоль» занимало монопольное (доминирующее) положение на рынках первичной реализации соли для промышленной переработки и соли поваренной. За указанные нарушения на ГП «Артемсоль» наложен штраф в совокупном размере 13 373 052,67 грн”, - говорится в сообщении АМКУ.

По результатам рассмотрения дела АМКУ установило, что в течение 2015-2016 годов Артемсоль применяла разные цены для покупателей по договорам купли-продажи и дилеров за дилерскими контрактами. Часть дилеров систематически не исполняла дилерских обязательств по договорам купли-продажи, однако получала пятипроцентную скидку.

Также, отмечают в Комитете, ГП «Артемсоль» безосновательно не заключало договоров купли-продажи соли с потенциальными заказчиками и дилерских контрактов с потенциальными дилерами.

Такие действия ГП «Артемсоль» АМКУ признал злоупотреблением монопольным (доминирующим) положением.

Как сообщалось, за 10 месяцев 2018 года Артемсоль добыла 1,66 млн тонн соли, что на 22,8% больше, чем за аналогичный период прошлого года, и на 27,6% больше плана.

Статьи по теме
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 546

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5453

Антимонопольний комітет зайнявся стрибком цін на яйця
Антимонопольний комітет зайнявся стрибком цін на яйця

Антимонопольний комітет України почав дослідження збільшення цін на яйця курячі у вересні-жовтні 2022 року. Комітет має намір здійснити широкий аналіз всіх факторів впливу на цінову поведінку суб’єктів господарювання та уже надіслав їм вимоги про надання інформації.
21.10.22 — 453