Контракти.ua

2959  —  07.11.14
Россия создает в Донбассе базу по подготовке диверсантов
Россия создает в Донбассе базу по подготовке диверсантов

Россия проводит спецоперацию "Домино" по переносу обучения диверсантов и боевиков на подконтрольные незаконным вооруженным формированиям территории в Донецкой и Луганской областях, заявил советник главы Службы безопасности Украины Маркиян Лубкивский.

"Силами контрразведки СБУ установлено, что боевики, при помощи своих менторов из РФ, пытаются перенести полигон из Ростовской области в Украину – чтобы тренировать своих бойцов уже непосредственно на территории Донецкой и Луганской областей Украины. Это так называемая спецоперация "Домино" и финансируется она из федерального бюджета РФ", - заявил Лубкивский в эфире "Первого национального".

По его словам, к выполнению операции "Домино" привлечено много высококлассных специалистов "для организации обучения боевиков на украинской территории".

"Это еще одно подтверждение неприкрыто-прикрытого присутствия РФ на территории Украины", - считает Лубкивский.

По его словам, украинская контрразведка установила имена, фамилии и должности участников спецоперации с российской стороны, которые занимаются реализацией этого проекта.

Кроме того установлено, что в рамках выполнения этой спецоперации в автомобилях российского "гуманитарного конвоя", который заезжал в Украину со стороны РФ через неконтролируемые участки границы, перевозились мишени и тренажеры для подготовки механиков-водителей и наводчиков БТР и БМП. "Это все то, что никак нельзя гуманитарным грузом", - сказал советник председателя СБУ.

По материалам: Интерфакс-Украина

Статьи по теме
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 613

Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ
Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ

Перша частина нового звіту Тома Купера не надто втішна: росіяни мають (нехай обмежену) перевагу в повітрі й почали застосовувати новий тип авіаційних боєприпасів — прочитується традиційна вимога Купера надавати Україні більше й ще більше засобів ППО. В другій — більш оптимістичній — частині проскакує нетипова для аналітика думка, що якісь кроки до широкого наступу ЗСУ вже роблять й він більше не видається неможливим за даних умов.
20.04.23 — 810

Інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним The Economist. Основні моменти
Інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним The Economist. Основні моменти

Автор: The Economist. Переклад: Mortis Aeterna. Це відредаговані основні моменти нашого інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ генералом армії Валерієм Залужним від 3 грудня 2022 року. Розпочав він зі свого особистого погляду на війну.
15.12.22 — 854