Контракти.ua

3331  —  22.09.14
Відеоконференції у сучасній корпоративній культурі
Відеоконференції у сучасній корпоративній культурі

Яку роль відіграють відеоконференції у спілкуванні всередині великих компаній.

Як зазначають спеціалісти, комунікація - це ключове, що формує корпоративну культуру. А корпоративна культура у свою чергу визначає те, наскільки ефективно буде працювати колектив і як стрімко буде розвиватися компанія. Корпоративна культура має під собою чітку базу, фундамент. Це - комунікація між усіма співробітниками. Для комунікації можна використовувати різні засоби зв’язку, та найефективніший - це відеоконференції.

Відеодзвінки відкривають нові можливості для корпоративної комунікації. Завдяки їм можна отримати те, що врачається через спілкування телефоном або електроною поштою - особистісний контакт. Звісно, відеоконференції ніколи не зможуть замінити особисте спілкування тет-а-тет, однак вони можуть дуже вміло це імулювати. Досвід, емоції, які отримують співбесідники після спілкування по відео, максимально наближений до того, що люди отримують, розмовляючи за одним столом.

Ефект особистої присутності більш за все може забезпечити професійний відеоконференцзв’язок. Професійна відеоконференція - це спілкування двох і більше людей у віртуальному просторі за допомогою спеціалізованого апаратного комплексу, який призначений саме для відеоконференцій. Спілкування за допомогою таких апаратів, налаштованих командою професіоналів, максимально схоже на реальне: розмова відбувається у реальному часі, без гальмувань та розривів, якість відео та аудіо на високому рівні. Єдине, що потрібно від клієнта - знаходитись у локації, де є доступ до якісного швидкого інтернету, бо зазвичай такі технології потребують швидкої передачі даних.

Відеоконференції роблять співробітників компанії ближчими. Особливо це корисно для бізнесів, що мають представництва у багатьох містах. Часто менеджери спілкуються виключно електроною поштою і не бачать одно одного. Таке спілкування не завжди є ефективним для корпоративної культури і відеоконференції дозволяють вирішити це питання - незважаючи на відстань, колеги бачать одне одного, спілкуються, дискутують і мають можливість побудувати ефективну роботу на благо компанії.

Професійні відеоконференції потребують участі спеціалістів. Технічна команда професіоналів здатна впровадити в комунікаційну структуру компанії цю техніку і налаштувати все таким чином, що співробітникам буде потрібно лише натиснути кнопку аби конференція розпочалась.