Контракти.ua

28716  —  13.02.09
Ринок праці: реальна ситуація та законодавчі новації
Ринок праці: реальна ситуація та законодавчі новації

17 лютого 2009 року об 11.30 в інформаційному агентстві УНІАН (Київ, вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція на тему: «Ринок праці: реальна ситуація та законодавчі новації» з прямою трансляцією на «5 каналі» телебачення.

У прес-конференції бере участь директор Державного центру зайнятості – керівник виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Володимир Галицький.

У 2009 році ситуація на ринку праці починає дещо вирівнюватися.

У січні поточного року чисельність людей, які звернулися до центрів зайнятості, зменшилась, порівняно з груднем 2008 року, на 129,3 тис. осіб і становила 157,5 тис. осіб.

Крім того, уповільнились темпи зменшення кількості вакансій. Якщо наприкінці 2008 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями в службу зайнятості, в середньому за добу скорочувалась на 2 тис., то наприкінці січня 2009 року – лише на 500 одиниць.

Навіть у наявних умовах у січні цього року державною службою зайнятості було працевлаштовано 39,3 тис. осіб, проходили профнавчання 40,3 тис. безробітних, брали участь в оплачуваних громадських роботах – 10,1 тис. осіб.

13 січня 2009 року набрав чинності Закон України від 25.12.2008 року №799-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення», спрямований на збереження кадрового потенціалу підприємств, недопущення зростання рівня безробіття та забезпечення соціальних гарантій громадян. Передбачено створення ефективного механізму підтримки працівників, які опинилися під загрозою вивільнення. Визначено джерела для покриття дефіциту бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в 2009–2010 роках.

Представників ЗМІ просимо акредитуватися до 18.00 16 лютого 2009 р.

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344