Контракти.ua

13015  —  25.03.14
Діями "Правого сектору" може скористатися Москва - РНБО
Діями

В Раді національної безпеки і оборони занепокоєні погрозами "Правого сектору" голові МВС, та їхніми закликами до силових дій.  

Про це заявила на брифінгу у вівторок заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

"Цю ситуацію спробують використати з метою дестабілізації ситуації в країні. Однозначно, що будь-які погрози на адресу на глави МВС, будь-які погрози щодо застосування сили є протиправними і загрожують стабільності вже в усіх регіонах України, в тому числі і в Києві, зважаючи на те, де сьогодні розміщується "Правий сектор", - сказала Сюмар.

За словами заступника секретаря РНБО, в.о. президента Олександр Турчинов найближчим часом опублікує окрему заяву з цього приводу.

"Сьогодні дуже важливо усім утриматися від таких протиправних заяв і не дестабілізувати ситуацію, чого, очевидно, чекає Москва", - наголосила вона.

Як відомо, член "Правого сектору" Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був вбитий в ніч з понеділка на вівторок на Рівненщині. За версією міліції, його смертельно поранили під час затримання, оскільки він відкрив вогонь у бік бійців спецпідрозділу "Сокіл", які намагалися його затримати.

Місцеві активісти "Правого сектора", однак, заявили, що версія міліції є брехливою і вже пообіцяли помститися голові МВС Арсену Авакову. Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош зажадав негайної відставки Арсена Авакова та арешту всіх причетних до вбивства Музичка.

За повідомленням "Української правди".

Статьи по теме
Чи може Україна піти на територіальні поступки РФ в обмін на мир: секретар РНБО дав чітку відповідь
Чи може Україна піти на територіальні поступки РФ в обмін на мир: секретар РНБО дав чітку відповідь

Тимчасовий мир потрібен Путіну, щоб озброїтися та підготуватися до нового нападу.
16.04 — 207

Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії
Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії

США закликали Україну припинити атакувати російські НПЗ дронами.
16.04 — 199

Зеленський провів засідання РНБО: працюватимуть по-новому
Зеленський провів засідання РНБО: працюватимуть по-новому

Сьогодні, 29 березня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки України (РНБО). Назвав її головні напрямки оновленої роботи.
29.03 — 248