Контракти.ua

207  —  29.03
Зеленський провів засідання РНБО: працюватимуть по-новому
Зеленський провів засідання РНБО: працюватимуть по-новому

Сьогодні, 29 березня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки України (РНБО). Назвав її головні напрямки оновленої роботи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал президента Володимира Зеленського.

"Новим секретарем РНБО я призначив Олександра Литвиненка. Людину, яку в РНБО знають добре. Його досвід може поєднатись з досвідом роботи на посаді керівника Служби зовнішньої розвідки України. Фактично саме в такому зв'язку РНБО та Служби зовнішньої розвідки варто розглядати те, як й над чим працюватиме РНБО та її апарат", - розповів президент.

Серед напрямків оновленої роботи РНБО:

  • перше полягатиме в більшій прогнозованості. Україна потребує посилення можливості прогнозувати, а також впливати на процеси, від яких залежить національна безпека країни;

  • друге - продовження виконання поточних завдань системи, а особливо щодо санкційної політики;

  • третє полягає в доктринальній роботі;

"Розробка української доктрини, яка стане новою основою для політики й стратегічних рішень України. Чіткість національних орієнтирів, системність в їх реалізації", - пояснив президент.

  • четверте - кібербезпека та інформація. РНБО має потенціал роботи більше для захисту країни від ворожих дестабілізаційних операцій та координації всіх державних інституцій у цій сфері;

  • п'яте стосується роботи Ставки, проєктів рішень й контролю за виконанням рішень.

26 березня президент України звільнив голову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка. На цю посаду призначили Олега Іващенка. Водночас колишнього главу зовнішньої розвідки Литвиненка було призначено на посаду секретаря РНБО, яку обіймав Олексій Данілов.

Статьи по теме
Іспанія не надасть Україні системи Patriot, але передасть ракети для них
Іспанія не надасть Україні системи Patriot, але передасть ракети для них

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і Європейського Союзу, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву.
вчера, 15:00 — 168

Телемарафон Єдині новини потрапив у звіт щодо порушень прав людини
Телемарафон Єдині новини потрапив у звіт щодо порушень прав людини

Державний департамент США згадав про телемарафон "Єдині новини" як приклад порушення свободи висловлення думок у звіті щодо порушень прав людини у 2023 році.
24.04 — 177

Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті
Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті

Схвалення Сполученими Штатами понад 60 мільярдів доларів допомоги стане свого роду рятівним кругом для українських військових, які опинилися в скрутному становищі, але це навряд чи зможе переломити хід війни.
22.04 — 186