Контракти.ua

3775  —  25.03.14
Вбито «Сашка Білого», міліція порушила справу
Вбито «Сашка Білого», міліція порушила справу

Міліція порушила кримінальну справу за фактом вбивства активіста «Правого сектора» Олександра Музичка, відомого під псевдо «Сашко Білий».

Провадження відкрито за статтею 115 Кримінального кодексу України – вбивство, повідомили у прес-службі управління Міністерства внутрішніх справ у Рівненській області.

Як стало відомо вночі, тіло Олександра Музичка з двома вогнепальними пораненнями в серце знайшли біля села Бармаки, поблизу Рівного. За попередніми даними, його розстріляли невідомі, які приїхали до місцевого кафе на трьох мікроавтобусах.

Олександр Музичко був керівником «Правого сектора» у Західній Україні.

У Росії проти нього було порушено кримінальну справу за підозрою в убивстві російських військових в Чечні. Музичко був особистим охоронцем першого президента Чечні Джохара Дудаєва.

Московський суд «заочно арештував» Музичка.

За матеріалами Радіо Свобода

Статьи по теме
Зеленський - Путіну: ти вбив 16 українських дітей
Зеленський - Путіну: ти вбив 16 українських дітей

Президент України Володимир Зеленський під час виступу 1 березня в Європарламенті назвав Путіна вбивцею українських дітей.
01.03.22 — 901

Аваков о
Аваков о "белорусском следе" в деле Шеремета: следствие могут завершить в январе

Правоохранители могут завершить следственные действий относительно "белорусского следа" в убийстве журналиста Павла Шеремета уже в январе. При этом украинские правоохранители владеют большей информацией, чем было обнародовано в СМИ.
06.01.21 — 603

Спецслужбы Беларуси обсуждали убийство Шеремета
Спецслужбы Беларуси обсуждали убийство Шеремета

Секретные службы Беларуси по приказу президента Александра Лукашенко обсуждали возможность убийства журналиста Павла Шеремета. Аудиозаписи датированы 2012 годом.
04.01.21 — 570