Контракти.ua

1555  —  15.02.14
Українська книжка вперше перемогла на ярмарку у Болоньї
Українська книжка вперше перемогла на ярмарку у Болоньї

Книжка «Зірки і макові зернята», видана у видавництві Старого Лева, отримала відзнаку Opera Prima конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014. Придумали історію і зробили для неї ілюстрації Романа Романишин і Андрій Лесів ( творча майстерня «Аґрафка»).

«Зірки і макові зернята» - це історія про дівчинку Дору, яка рахувала все на світі. Це історія дитини з яскравою уявою. Живучи в місті, вона оточує себе образами і символами з прочитаних книг, створює власний світ навколо себе і вигадує собі пригоди та забави за допомогою простих речей — горошин чорного перцю, камінців, ґудзиків. Далі вона переходить до глобальнішого завдання — намагається полічити зірки на небі. Проте, коли маленькій Дорі не вдається виконати це складне завдання, на допомогу їй приходить мама з мудрою порадою. Одним з прототипів образу Дори є Керролівська Аліса з її фантастичним внутрішнім світом. Як і в Керрола, в нашій історії героїню супроводжує білий кролик на ім'я Піфагор», - так описала Контрактам свою роботу Романа Романишин.

«Для нас особисто відзнака BolognaRagazzi Award є надзвичайно важливою. Ця нагорода присуджується найкращим виданням світу, це символ найвищої проби в галузі дитячих книг і надзвичайно високо цінується серед професіоналів, - додав Андрій Лесів. - Над цим проектом ми працювали практично протягом всього минулого року, і дуже тішимося, що в результаті спільної праці з Видавництвом Старого Лева зараз маємо українську книгу, достойно оцінену на міжнародному рівні. Особливо приємною є ця новина на тлі революційних подій в Україні».

Це вже 51-ший ярмарок у Болоньї, на якому зазвичай представлені більше тисячі експонентів з не менш як 70 країн. Вже вкотре Болонья демонструє, що саме сегмент дитячої книжки - найбільш активний на книжковому ринку.

Статьи по теме
Українцям видаватимуть сертифікати на придбання книжок
Українцям видаватимуть сертифікати на придбання книжок

Верховна рада ухвалила закон про субсидії для книгарень на оренду приміщень та надання сертифікатів на придбання книжок.
08.11.23 — 333

Українці почали суттєво більше читати
Українці почали суттєво більше читати

17% українців читають книги щодня, тоді як у 2020 році таких було лише 8%.
14.10.23 — 617

В Інституті книги розповіли, з якими проблемами стикнулися видавництва під час війни
В Інституті книги розповіли, з якими проблемами стикнулися видавництва під час війни

Український інститут книги провів опитування про стан українських видавців під час війни, яке засвідчило, що лише 32% видавців можуть повноцінно працювати.
07.05.22 — 613