Контракти.ua

13370  —  08.11.13
Янукович не поверне симпатії проросійського електорату - Карасьов
Янукович не поверне симпатії проросійського електорату - Карасьов

Зміна Віктором Януковичем позиції щодо інтеграційного курсу України не додасть йому електоральних бонусів.  

Про це заявив політолог Вадим Карасьов, прогнозуючи можливий розвиток ситуації у випадку непідписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

«Рейтингових бонусів від відмови підписати угоду про асоціацію він не отримає. Якраз навпаки – серед поміркованого електорату він може отримати більше бонусів, якщо підпише угоду. Євроінтеграційний маневр Януковичу потрібен з електоральної точки зору, щоб вибити євроінтеграційні та європейські козирі й аргументи в опозиції, якщо він цього не зробить, то тільки посилить аргументацію опозиції», – зауважує експерт.

Він перконаний. що навіть прихильники Митного союзу, що виступали проти підписання угоди про асоціацію з ЄС у випадку її зриву навряд чи після цього поділятимуть інтеграційні погляди влади.

«Прихильники Митного союзу, які були проти угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі, навряд чи знову стануть прихильниками Януковича і ПР у разі непідписання цієї угоди. Краще бути стабільним в політичних кроках, продовжувати ту лінію, яку почав, а зигзагами чи розворотами на 180 градусів – електоральної мети на досягнеш. Повернутися в інтеграційному виборі одному політику ще можна, а мільйони виборців на 180 градусів так просто не розвернеш», – вважає Карасьов.

Зрив євроінтеграції після тривалого «розкручування» цієї теми українською владою, на думку політолога, призведе до серйозного розчарування.

«Останнім часом настільки розкрутили євроочікування, що будь-який збій, пробуксовка їх, тим більше непідписання угоди, загрожує великим розчаруванням. Це – як у випадку після Майдану, де також настільки були завищені очікування, що потім нікому нічого не простили. І не важливо – хто правий, хто ні. Але прощення немає нікому. Якщо не буде підписана угода, це спричинить великий геополітичний скандал», – прогнозує Карасьов.

За повідомленням «Тижня».

Статьи по теме
Україна має історичну можливість міцно пов’язати своє майбутнє з ЄС, - Боррель
Україна має історичну можливість міцно пов’язати своє майбутнє з ЄС, - Боррель

Україна має історичну можливість міцно пов’язати своє майбутнє з Європейським союзом. Робота з розширення ЄС ще не завершена.
вчера, 20:02 — 181

СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело
СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело

Напередодні виборів до Європейського парламенту контррозвідка Чехії викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів. За мережею стояв колишній народний депутат України, зрадник Віктор Медведчук.
31.03 — 228

Кабмін хоче підвищити акцизи на сигарети, пальне та алкоголь для гармонізації з нормами ЄС
Кабмін хоче підвищити акцизи на сигарети, пальне та алкоголь для гармонізації з нормами ЄС

Кабінет міністрів зареєстрував законопроекти, що передбачають підвищення акцизів на алкоголь, пальне та тютюнові вироби для приведення законодавства України у відповідність із нормами Євросоюзу.
25.03 — 260