Контракти.ua

779  —  31.10.13
II міжнародне інвестиційне роуд-шоу Invest in Ukraine-2013: 6 українських проектів мають на меті залучити до $30 млн іноземних інвестицій
II міжнародне інвестиційне роуд-шоу Invest in Ukraine-2013: 6 українських проектів мають на меті залучити до $30 млн іноземних інвестицій

24 жовтня 2013 року у Лондоні відбулося II міжнародне інвестиційне роуд-шоу Invest in Ukraine 2013 – захід, який вже вдруге відкриває іноземним інвесторам перспективні українські проекти.

Цього разу фахівці Pro Capital Group відібрали і представили європейським інвесторам 6 бізнес-проектів для залучення інвестицій у розмірі від $3 до 30 млн кожен.

Проекти мають на меті розвивати бізнес у агросекторі, фінансовій сфері та у галузі інноваційних розробок.

«Україна має надзвичайний інвестиційний потенціал для розвитку бізнесу. Займаючи 0,4% території, ми володіємо 5% світового сировинного потенціалу, транспортною системою з великою потужністю вантажоперевезень та висококваліфікованою робочою силою. А бурхливий розвиток нашого агропромислового сектору створює передумови для успішного залучення інвестицій. Уже вдруге за цей рік ми проводимо роуд-шоу у Лондоні, і вже вдруге ми впевнюємося у значному зацікавленні іноземних інвесторів в Україні. Проекти-учасники є дуже перспективними, а їх вигідна професійна презентація інвесторам на роуд-шоу, впевнений, принесе за собою значні інвестиції в економіку України», - розповів Дмитро Олійник, керуючий партнер Pro Capital Group.

Проекти були представлені цільовим інвесторам, які зацікавлені у бізнес-можливостях в Україні та інвестуванні в українську економіку: представникам британських та європейських інвестиційних банків і акціонерного капіталу, таким як NSBO, Alpcot Capital Management Ltd, ANCA Capital Partners, Doyen Capital, Virgin Green Fund EM, а також приватні інвестори.

У ІІ роуд-шоу Invest in Ukraine також взяли участь представники ЄБРР, Deutsche Bank London та UKTI (UK Trade and Investment), а також українсько-британські організації  Великобританії, такі як Український інститут та представники масс-медіа - Mergermarket (FT Group), Ukraine Business Insight і RussianMind.

Майданчиком для зустрічі  європейських інвесторів та українського бізнесу стало Посольство України у Великобританії.

«Велика Британія входить в десятку найбільших країн інвесторів в українську економіку. Проведення таких бізнес форумів у Лондоні має позитивний вплив на розвиток двосторонніх економічних відносин. Зокрема, це дає можливість продемонструвати переваги для британського бізнесу від підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі у контексті створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі», - посол України у Великобританії Володимир Хандогій.

Презентації проектів супроводжувались неформальним спілкування українських підприємців і британських інвесторів, що дозволило обом сторонам детально обговорити потенційну співпрацю, поставити  один одному запитання та поділитися ідеями.

Престон Брукс, Virgin Green Fund EM: «Ми зацікавлені у галузях по переробці сміття, а також секторах української економіки, пов'язаних із сільським господарством та безпосередньо агросектором. Ми знаємо, що Україна досить розвинута у сфері сонячної енергетики, ми вважаємо це цікавим варіантом для нас, так само як і раціональне використання енергії».

Антон Пархоменко, Генеральний директор ТД «Успіх»: «Україна вже грає важливу роль у світовій аграрнії торгівлі та займає перші позиції серед країн-експортерів зерна і соняшникової олії. При цьому наша держава має всі шанси покращувати свої позиції. Так Україна має в своєму розпорядженні 32 млн гектарів орних земель високої якості, а також займає вигідне географічне розташування, що обумовлено близькістю до основних споживачів - Близького Сходу та Північної Африки. На мій погляд це є основними причинами інвестування в аграрний сектор України».

Організаторами роуд-шоу виступили Український Бізнес Центр у Лондоні та Федерація роботодавців Києва у партнерстві з інвестиційним холдингом Pro Capital Group.

«Україна залишається привабливою для європейського ризикового капіталу, незважаючи на економічну кризу. Інвестори готові інвестувати в українські компанії, що активно працюють на ринку і мають успішні результати; більш стримано європейська інвестиційна спільнота реагує на start-up проекти. Український Бізнес Центр у Лондоні – це британська компанія, яка тісно співпрацює з Україною. Це дає можливість нам бачити цікаві бізнес-ідеї, які потребують інвестицій для подальшого розвитку, в Україні та відзначати значний інтерес до таких українських проектів у британців. Роуд-шоу Invest in Ukraine - це унікальна платформа, де ці дві паралелі перетинаються і утворюють плідний бізнес тандем», - розказала Владислава Білоцька, керуючий директор Українського Бізнес Центру в Лондоні.

Партнери роуд-шоу:  Правова група «Павленко і Побережнюк» - юридичний партнер, Міжнародні авіалінії України – офіційний авіаперевізник, Airlife - офіційний тревел-координатор, EBA, ТМ «Колоніст», Український Інститут у Лондоні, Україно-британський Сіті клуб. Медіа-партнер: телеканал «Перший Діловий».

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344