Контракти.ua

975  —  25.10.13
Відомство Королевської провело сумнівні тендери на 600 мільйонів
Відомство Королевської провело сумнівні тендери на 600 мільйонів

З початку 2013 року Мінсоцполітики та підконтрольні йому служби й фонди соцстрахування провели сумнівні тендери на суму понад 600 млн грн.

Портал «Наші гроші» склав ТОП-5 найбільш «високомаржинальних» тендерів відомств, підконтрольних міністру соцполітики Н. Королевській.

На першому місці – підряди на 483,94 млн грн, які Мінсоцполітики роздало на харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах на територіях радіоактивного забруднення.

Як пише видання, на користь наближених до влади структур з тендеру «нещадно викидали дешевші організації, які роками кормили дітей у цих школах». Крім того, традиційно втридорога закупалися продукти харчування. Наприклад, сир для шкіл купували по 89 грн при їх ринковій вартості 51 грн за кіло; свинина, куплену по 21 грн перепродавали за 88 грн.

На другому місці в рейтингу – придбання Фондом соцстрахування з тимчасової втрати працездатності в компанії «Конті» Б. Колеснікова новорічних подарункових наборів на 108 млн грн.

«Як повелось у останні роки, Фонд соцстраху або виганяє з тендеру конкурентів "Конті", або кондитери Колеснікова приходять у гордій самоті і зрештою без конкуренції отримують бажані підряди. Цієї осені все так і відбувається: «Конті» прийшло одне, і відкриті торги відмінили через відсутність конкурентів. Залишилось провести ще одні такі торги і можна проводити закупівлю «в одного учасника», - йдеться в матеріалі.

Третє місце отримав Фонд соцстрахування від нещасних випадків на виробництв і та професійних захворювань, який на 17,91 млн грн вперше замовив послуги з навчання по охороні праці не своїм регіональним відділенням чи профільній державній установі, а створеній напередодні тендеру приватній фірмі «Інститут безпеки життєдіяльності». Директором цієї фірми є один з працівників Головного навчально-методичного центру Держгірпромнагляду, а засновник приватної компанії - одна з численних профспілок, яку очолює безпосередньо заступник директора виконавчої дирекції Фонду соцстраху С. Богданов.

На четвертому місці опинилися виділення Держцентром зайнятості 4,99 млн грн на 4-місячну рекламну кампанію самого себе. Як зазначає видання, керівник структури – Л. Сідельнікова - майже десять років керувала підприємством Н. Королевської «Луганськхолод».

«Гроші не просто пристойні, а дуже пристойні у порівнянні з рекламними бюджетами приватного бізнесу. Наприклад, розкрутка нового автомобілю коштує $400 тис.», - зауважують активісти-дослідники держтендерів.

Замикає п'ятірку тендерів замовлення знову ж таки Фонду соцстрахування від нещасних випадків на ви робництві та професійних захворювань розробки Порталу профілактики нещасних випадків за 3,59 млн грн. «Люди, які розуміються на ІТ-технологіях, від вартості замовлення дещо вклякли», - резюмує видання.

Статьи по теме
Дизпаливо суттєво подорожчає
Дизпаливо суттєво подорожчає

Кабмін пропонує прирівняти ставки акцизного збору на дизпаливо до тих, що діють для бензину.  
21.11.13 — 8115

«Альтком» знову отримує великі замовлення
«Альтком» знову отримує великі замовлення

Служба автомобільних доріг у Донецькій області 14 червня за результатами тендеру уклала низку угод з ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» на поточний середній ремонт автомобільної дороги Волноваха – Тельманове. Загальна вартість угод склала 109,06 млн грн.  
25.06.13 — 3852