Контракти.ua

7009  —  22.10.13
Огризко презентував новий політичний бренд – «ПРАВІ»
Огризко презентував новий політичний бренд – «ПРАВІ»

«ПРАВІ» ще офіційно не оформились у партію, а вже оголосили, що висуватимуть власного кандидата в президенти. Лідерів нового політпроекту під пісню We are the champions групи Queen посипали блискучим конфетті.

До президентських виборів ще два роки, а підготовка до них вже розпочалася. Сьогодні у приміщенні НСК «Олімпійський» відбулася презентація нового політичного бренду «ПРАВІ», ініціатори якого вже заявили про свої президентські амбіції. Щоправда, на одному лідері «ПРАВІ» поки що вирішили не зупинятися, заявивши, що їхня майбутня партія не буде «партією лідерського типу», бо будуватиметься не згори вниз, а знизу догори. А лідер, який виросте з низів, буде обраний трохи згодом, шляхом праймеріз.

Серед тих, хто увійшов до ініціативної групи зі створення нового політичного бренду: Володимир Огризко (дипломат з 30-річним стажем, екс-міністр МЗС), Володимир В’язівський (народний депутат V-VI скликань), Марія Білінська (юрист, віце-президент Фонду доброчинності та гуманітарної допомоги ім. М.Бойчишина), Олександр Савченко (екс-заступник голови НБУ, професор), Андрій Ніцой (директор Центру стратегічних розробок), Василь Зеленчук (депутат Севастопольської міської ради).

На презентації були представлені основні програмні тези «ПРАВИХ». Зокрема, наголошувалося на тому що нова політсила буде сповідуватиме «україноцентризм, неоконсерватизм і принцип вільної ринкової економіки». У майбутньому «ПРАВІ» обіцяють переписати Конституцію та перетворити Україну на парламентсько-президентську республіку.

Один з виступаючих – Олександр Савченко, заявив, що метою «ПРАВИХ» є збільшення прошарку середнього класу (тих, чий щомісячний дохід становить від 8-10 тис. грн до 50-100 тис. грн), щоб до нього належали не лише підприємці, а й лікарі та вчителі. А ще обіцяв провадити зміни до пенсійної системи. «У нас сьогодні одна працююча молода людина утримує одного пенсіонера. При тому, що на Заході один працюючий утримує 2-х, а то й 2,5 людей похилого віку», - заявив Савченко.

Пенсійні проблеми «ПРАВІ» планують вирішити шляхом збільшення тривалості життя в Україні: чоловіків – до 80 років, жінок – до 85 років. Після чого – підняти пенсійний вік для всіх до 65 років.

Володимир Огризко у своєму спічі акцентував увагу на питанні підвищення національної свідомості. «ПРАВІ» повернуть українцям відчуття господаря на своїй землі та гордість за свою націю, а також повернуть українців обличчям до світу», - переконував Огризко.

І лише Андрій Ніцой повернув усіх з небес на землю, плавно звівши розмову до президентських виборів, на яких, за його словами, новостворена політсила висуватиме свого кандидата. «Перемога у 2015 році нам потрібна не для самолюбування, а щоб обраний президент провів структурні реформи», - зазначив Ніцой, поставивши за приклад реформи Конрада Аденауера, Шарля де Голля, Маргарет Тетчер та Михайла Саакашвілі.

Наприкінці презентації усі шестеро лідерів підписалися під програмними тезами нового політпроекту. Під пісню We are the champions групи Queen на них посипалося блискуче конфетті.

Статьи по теме
Как относятся украинцы к партиям, за которые голосуют
Как относятся украинцы к партиям, за которые голосуют

Согласно данным опроса, по мнению более трети респондентов, в Украине есть политическая партия, представляющая их интересы.
13.07.21 — 502

Менее 20% украинцев доверяют политическим партиям
Менее 20% украинцев доверяют политическим партиям

Согласно данным опроса, в Украине политическим партиям доверяют чуть менее 20% респондентов, а три четверти - не доверяют.
13.07.21 — 474

Слуга народу досі не відзвітувала, звідки взяла гроші на «всеукраїнське опитування» Зеленського
Слуга народу досі не відзвітувала, звідки взяла гроші на «всеукраїнське опитування» Зеленського

У СН обіцяли відобразити цю інформацію у фінзвіті партії, однак цього досі не сталося. Станом на 14 червня фінансові звіти за перший квартал 2021 року подали лише 57 політичних партій із 365.
14.06.21 — 522