Контракти.ua

724  —  09.10.13
Азаров запевняє, що овочевої кризи нема
Азаров запевняє, що овочевої кризи нема

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевняє, що ціни на всі овочі будуть стабільними, оскільки зібраний навіть на сьогодні врожай цілком забезпечує внутрішні потреби країни.  

Про це глава уряду заявив у середу на засіданні Кабміну.

«Ще раз хочу наголосити, що врожай картоплі і овочів, навіть за такої погоди, яка тимчасово призупинила завершення збирання, цілком забезпечує внутрішні потреби країни. А це означає, що ціни будуть стабільними. Ажіотаж на ринку овочів, зокрема картоплі, спадає: урожай перевищив попит у кілька разів», - наголосив М. Азаров.

Водночас він зазначив, що вересневий стрибок цін на картоплю деякою мірою зумовлений несприятливими погодними умовами, але більше викликаний бажанням посередників використати ситуацію на свою користь.

Прем'єр-міністр повідомив, що прогнозоване валове виробництво овочів знаходиться на рівні 10,4 млн т при фонді споживання до 7,5 млн т, тобто на одну особу припадає 180 кг при нормі 105 кг на рік. Валове виробництво картоплі становить понад 21 млн т, з них фонд споживання - 6 млн т, або близько 140 кг на особу на рік.

Азаров відзначив, що тільки за останній тиждень відносно сприятливої погоди картоплі та овочів закладено на зберігання в овочесховища майже 240 тис. т. Загалом, як повідомив прем'єр, станом на 8 жовтня у сховищах знаходиться 1,3 млн т овочів, з них картоплі - близько 1 млн т. При цьому загальна ємність овоче- та картоплесховищ становить 1,7 млн т, тобто закладення на зберігання триватиме.

За повідомленням Укрінформу.

Статьи по теме
Експерт пояснив, чому зростають ціни на овочі
Експерт пояснив, чому зростають ціни на овочі

Через повномасштабне вторгнення РФ, в Україні зростають ціни на продукти. Зокрема, подорожчали популярні овочі.
24.02 — 207

Врожайність в Україні стала рекордною за всю історію
Врожайність в Україні стала рекордною за всю історію

Українські аграрії 2023 року, попри війну, отримали найвищу врожайність за всю історію країни.
20.12.23 — 329

В Україні картопля подорожчала на 17%
В Україні картопля подорожчала на 17%

В Україні ціни на картоплю зросли до 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг), що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
10.12.23 — 367