Контракти.ua

1955  —  29.07.13
Український протитанковий комплекс назвали унікальним
Український протитанковий комплекс назвали унікальним

Новий протитанковий комплекс «Корсар» виробництва конструкторського бюро «Луч» є унікальною розробкою і перевищує по окремим показникам всі інші існуючі моделі протитанкової зброї.  

Таку думку висловив військовий експерт Інституту Євроатлантичного співробітництва Ігор Козій.

«Аналог цього комплексу, якщо порівняти з минулою моделлю, значно краще. „Корсар" перевищує по окремим показникам засоби протитанкових ракет, які у нас були до цього часу. У нього краща система наведення, дальність, і це наш, вітчизняний комплекс, тобто ми вже не залежимо від складових частин, які розроблялись в інших країнах. Це наш проект ми його втілили і я сподіваюсь що наступні проекти будуть також втілюватись», - сказав експерт.

Він зазначив, що «Корсар», безумовно, варто було б взяти на озброєння українською армією, проте Міністерству оборони може не вистачити на це фінансування.

«Думаю, «Корсар» піде на озброєння армій інших країн скоріше, ніж до ЗСУ. Все залежить від фінансової політики держави. Якщо держава буде зацікавлена в фінансуванні своїх власних Збройних Сил, звичайно все це буде закуповуватися, адже в ЗСУ нові розробки повинні бути. У будь-якому разі міністр оборони обіцяв, що до кінця 2013 року у ЗСУ буде 15 нових розробок. Сподіваюсь, «Корсар» буде однією з тих номенклатурних одиниць, які ми приймемо на озброєння», - сказав І. Козій.

Нещодавно під Києвом пройшли випробування «Корсара». Дальність стрільби нового ПТРК - до 2,5 км, тобто вдвічі більше, ніж у гранатомета РПГ, причому ракета, що летить по лазерному променю, керована.

За повідомленням УНН.

Статьи по теме
Rheinmetall планує виготовити перші бронемашини в Україні вже наступного року
Rheinmetall планує виготовити перші бронемашини в Україні вже наступного року

Німецький виробник зброї Rheinmetall планує побудувати перші зразки бронетехніки в Україні вже у 2024 році.
02.12.23 — 307

Війна в Україні стала «збройовою лабораторією» для США
Війна в Україні стала «збройовою лабораторією» для США

Для американських військових війна в Україні стала неймовірним джерелом даних щодо корисності їхніх власних систем. Оскільки війна надала рідкісну можливість вивчити, як працюють американські системи озброєнь за умов інтенсивного використання.
16.01.23 — 553

"Укренерго" потрібно залучити фінансування для реструктуризації боргів, а не підвищувати тарифи, - Ukrfa

Значне підвищення тарифів на передачу та диспетчеризацію, заплановане Укренерго, підкосить бізнес, який і так значно постраждав через війну. Тому для реструктуризації своїх боргів та покриття витрат варто залучити закордонне фінансування.
19.11.22 — 449