Контракти.ua

1695  —  25.07.13
82% українських судей не склали іспитів
82% українських судей не склали іспитів

За три роки в Україні із 9872 кандидатів на посаду судді кваліфікаційний іспит склали лише 1825 з них.  

Про це повідомила Вища кваліфікаційна комісія суддів.

«За період діяльності комісії (з 2010 року. - Ред.) для участі в доборах кандидатів на посаду судді вперше із заявами звернулося 9872 особи. Із вказаної кількості претендентів на посаду судді вперше 1825 кандидатів склали кваліфікаційний іспит, із них 120 кандидатів – повторно», – повідомляє комісія.

Водночас станом на 22 липня 2013 року у Національній школі суддів України проходять підготовку 630 слухачів – кандидатів на посаду судді вперше.
«Законом «Про Державний бюджет України на 2013 рік» на організацію спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, підготовку суддів і працівників апаратів судів Національною школою суддів передбачено 28 млн 39 тис. грн.», – йдеться в повідомленні.

Як нагадує ВККС, 5 листопада минулого року комісія прийняла рішення про проведення першого добору кандидатів на посаду судді вперше для проходження ними спеціальної підготовки, яка розпочалася 4 лютого цього року. Попередні два добори кандидатів на посаду судді вперше ВККС оголошувалися без проходження ними спеціальної підготовки.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів повідомила, що найбільше не вистачає суддів у Донецькій та Дніпропетровській областях.

За повідомленням «Тижня».

Статьи по теме
Судді, політики та чиновники: кому найменше довіряють українці
Судді, політики та чиновники: кому найменше довіряють українці

На початку липня 2023 року українці найчастіше висловлюють недовіру судам (судовій системі загалом) - 70%, політичним партіям - 68%, державному апарату (чиновникам) - 67%.
27.07.23 — 396

Смертельна ДТП з нацгвардійцем. Судді Тандиру подовжили запобіжний захід
Смертельна ДТП з нацгвардійцем. Судді Тандиру подовжили запобіжний захід

Печерський райсуд Києва на засіданні 17 липня подовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру. Його підозрюють у скоєнні смертельного ДТП на столичному блокпосту.
18.07.23 — 399

"Вбив майбутнє": дружина збитого на смерть 22-річного нацгвардійця розповіла, якого покарання хоче для судді Тандира

На засідання апеляційного суду у справі судді Тандира приїхала й родина загиблого Вадима Бондаренка – батько, брат і дружина. І це водночас, що під час розгляду апеляції потерпілій стороні в суді не дають слова.
21.06.23 — 367