Контракти.ua

2209  —  26.06.13
Реформи прокуратури в Україні не буде - Москаль
Реформи прокуратури в Україні не буде - Москаль

Українська влада не зацікавлена в реформуванні прокуратури, оскільки може втратити ті важелі впливу, які має зараз.  

Таку думку висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат Геннадій Москаль.

«Прокуратура сьогодні є основним інструментом влади. В те, що влада позбавить сама себе важелів впливу, я особисто не вірю. Що ми тільки не обіцяли – і Раді Європи, і ПАРЄ, і всім європейським структурам. Але, на жаль, майже нічого не зробили. А якщо зробили, то дуже-дуже-дуже м'яко. А що заважало внести цей закон на розгляд парламенту і на останній сесії його розглянути? Хто забороняв внести виборчий кодекс, щоби весь час правила гри не міняли перед початком кожної виборчої кампанії? Хто заважає звільнити Тимошенко?», – заявив він.

Депутат нагадав, що наступна сесія почне роботу лише з першого вівторка вересня.

«Але ж, наскільки я чув Штефана Фюле і пана Сікорського, міністра закордонних справ Польщі, вони сказали – все має бути готово до вересня. А до вересня весь парламент буде відпочивати», – зауважив він.

«Де закон і коли його будуть приймати? Я не бачу перспектив його прийняття, тому що час упущений. До вересня має бути все готово. Мені здається, що все робиться для того, щоби ми туди (в ЄС) не попали. Отаке в мене особисте враження», – наголосив Москаль.

«Перш, ніж його (закон) приймати, його треба написати. І той закон має відповідати вимогам, тим, які ставили до прокуратури вже неодноразово. Але в такому вигляді влада не хоче мати прокуратуру. Адже вона не мала би тих важелів впливу, які має сьогодні – на бізнесменів, на опозицію, на незадоволених, занадто розумних і т.п. Для чого їм це робити, якщо вони втратять важелі впливу на той сегмент суспільства, який не поділяє думку нинішнього правлячого режиму?!», – заявив він.

За повідомленням «Тижня».

Статьи по теме
Скільки українців хочуть залишитися і скільки переїхали б до ЄС чи США: соціологи вразили відповіддю
Скільки українців хочуть залишитися і скільки переїхали б до ЄС чи США: соціологи вразили відповіддю

Соціологи звертають увагу на настрої серед молоді: 74% українців у віці до 30 років хочуть лишатися в Україні.
вчера, 15:53 — 307

Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою
Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою

Голова уряду наголосив, що вступ до Євросоюзу має бути невід’ємною частиною справедливого миру.
13.09 — 268

Глава Мінфіну США вимагає від банків ЄС дотримання санкцій проти Росії
Глава Мінфіну США вимагає від банків ЄС дотримання санкцій проти Росії

Керівники європейських банків мають активізувати свої зусилля щодо виконання заходів щодо припинення спроб Росії обійти санкції.
21.05 — 291