Контракти.ua

190  —  12.09
Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території
Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території

Через заміновані території Україна щорічно втрачає 11,2 мільярда доларів, що становить 5,6% ВВП країни у 2021 році.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу Міністерства економіки.

«Збитки України через міни та інші вибухонебезпечні предмети становлять 11,2 мільярда доларів щорічно. Це еквівалентно 5,6% ВВП України у 2021 році. Найбільші втрати — через скорочення експорту агропродукції та зменшення надходжень місцевих податків», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що понад 20% регіонального ВВП через заміновані території втратили Чернігівська, Сумська, Миколаївська та Харківська області. Загалом місцева влада недоотримує понад 1,1 мільярда доларів місцевих податків.

«Зараз в системі Prozorro оголошено 10 аукціонів на закупівлю послуг із розмінування земель сільськогосподарського призначення. Загальна площа земель, які планується розмінувати — понад 3 700 га. Ми очікуємо, що у найближчі два тижні аукціони успішно будуть завершені і підписані перші договори з операторами протимінної діяльності», — нагадала перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За оцінкою Світового банку, для розмінування всієї території України знадобиться майже 35 мільярдів доларів. У звіті Tony Blair Institute наголошується, що ці кошти Україна змогла б компенсувати менше ніж за три з половиною роки після повного очищення земель.

Статьи по теме
У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 159

В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля
В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.
08.09 — 150

Буданов назвав Telegram загрозою національній безпеці України
Буданов назвав Telegram загрозою національній безпеці України

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов назвав соцмережу Telegram загрозою національній безпеці України.
07.09 — 159