Контракти.ua

1357  —  14.05.13
Арбузов обіцяє захист фінансових пірамід
Арбузов обіцяє захист фінансових пірамід

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов зазначив, що боротьба з фінансовими пірамідами на законодавчому рівні тільки починається.

«У парламенті зареєстрований і найближчим часом, сподіваюся, буде проголосований законопроект «Про заборону фінансових пірамід в Україні». Мета документу - захистити громадян від шахраїв, що працюють на фінансовому ринку та число яких за час кризи різко зросло. Щоб запобігти розвитку шахрайських схем, законопроект вводить кримінальну відповідальність для тих, хто створює фінансові піраміди, аж до позбавлення волі на строк до восьми років», - підкреслив Перший віце-прем'єр.

Сергій Арбузов додав, що Уряд ретельно відстежує ситуацію на ринку і активно розробляє заходи з протистояння адаптації злочинного бізнесу до правових методів боротьби з фінансовим шахрайством.

За словами Арбузова, на даному етапі, Уряд працює над створенням ефективних правових конструкцій з притягнення до відповідальності організаторів «електронних МММ», що існують лише віртуально. «Це складне питання, оскільки такі схеми засновані на електронних грошах, організації ніде юридично не зареєстровані, кошти «вкладників» не переходять у власність організатора, а зберігаються на їхніх особистих рахунках або рахунках посередників», - розповів Перший віце-прем'єр.

Крім того, за його словами, найближчим часом будуть вироблені заходи з боротьби з фінансовими пірамідами на фондовому ринку, діяльністю псевдофорекс-брокерів, що пропонують українцям заробляти на міжнародному валютному ринку.

Статьи по теме
Як вплине підвищення облікової ставки НБУ до 25% на вартість кредитів: відповідь Шевченка
Як вплине підвищення облікової ставки НБУ до 25% на вартість кредитів: відповідь Шевченка

Після підвищення облікової ставки Національного банку України до 25% ставки комерційних банків за кредитами зростуть несуттєво. Банки орієнтуються передусім на платоспроможність клієнтів.
20.06.22 — 879

Зеленський запропонував гарантувати 100% вкладів громадян в усіх українських банках
Зеленський запропонував гарантувати 100% вкладів громадян в усіх українських банках

Президент України Володимир Зеленський запропонував запровадити гарантування 100% вкладів громадян в усіх українських банках. Це завдання для Національного банку України, народних депутатів та урядовців.
18.03.22 — 1158

Банк
Банк "Глобус" підозрюють у "відмиванні" 135 мільйонів гривень

Державне бюро розслідувань (ДБР) розслідує справу щодо можливого відмивання грошей за участю банку "Глобус" та компанії "Нове обладнання".
22.02.22 — 769