Контракти.ua

4582  —  10.04.13
Чорновіл вважає, що Луценко не стане розколювати опозиціонерів
Чорновіл вважає, що Луценко не стане розколювати опозиціонерів

Юрій Луценко не хоче вносити розкол в опозиційний табір, тому напрямком своєї роботи обрав саме громадський сектор.

Про це сьогодні заявив екс-народний депутат Тарас Чорновіл.

«Я поки що до цієї ініціативи приглядаюся збоку, хоча сам теж був би зацікавлений співпрацювати з цими людьми. Я сьогодні розмовляв телефоном з Юрієм Луценком. Ми знайшли спільну мову, я його вітав із звільненням і дуже надіюся, що він дійсно зможе зробити щось нове і хороше в політиці», – сказав він.

За словами Чорновола, опозиційні сили в Україні сьогодні «не витримують жодної критики», і в Луценка, напевно, є більше, ніж достатньо підстав заявляти, що «ці люди його зрадили».

«Але Луценко добре розуміє, що коли його звільняли з ув’язнення, то влада крім усього іншого розраховувала і на те, що він внесе дискусію і почне розколювати опозицію. Але думаю, вони не врахували того, що все-таки за ці два роки він став набагато зрілішим політиком. Він і так був розумним, а тепер став мудрішим, і тому на такі речі не поведеться. Сьогодні вийти в публічну сферу саме в політичному середовищі – це означає йти на конфлікти з тими достатньо продажними опозиційними бонзами, які сидять нині у Верховній Раді. І тому, думаю, Луценко вибрав напрямок відродження спочатку громадського сектору, щоб не допустити цього конфлікту. А далі переростання громадської ініціативи в політичну – це карма України. Іншого варіанту не буде. Тобто десь пізніше це буде серйозна політична справа», – сказав екс-нардеп.

Щодо наміру Луценка залучати до цього руху своїх давніх соратників по Майдану, то, за словами Чорновола, це ті люди, які творили опозицію з 2001 року, з часу акції «Україна без Кучми» і ще навіть раніше.

«Це люди, які працювали в опозиції не під чиєсь ім’я і не під чиюсь кар’єру. У 2001 році відбувся певний розкол опозиції, ми тоді з Юлією Тимошенко пересварилися через те, що вона почала робити персоніфіковану опозиційну діяльність – тобто ми боремося персонально проти Кучми, а не проти кучмізму, і боремося за когось, хто має на його місце сісти. Юрій Луценко теж був серед тих, хто не сприймав саме такого підходу. Тобто це польові командири не тільки 2004 року, а й 2001-го. Багато цих людей сьогодні опинилося поза парламентом, тому що нагорі не потрібні люди, які живуть за принципами», – додав він, пердає ZIK.

В той же час депутат від ПР Михайло Чечетов вважає, що дії Луценка дуже швидко приведуть до розколу опозиційного табору.

 

Статьи по теме
Чорновіл переміг би Кравчука на перших виборах 1991 року, якби вони відбулися зараз
Чорновіл переміг би Кравчука на перших виборах 1991 року, якби вони відбулися зараз

Перші президентські вибори 1991 року: як українці прогол
26.12.23 — 260

Яким чином треба карати порушників комендантської години: пропозиція генерала поліції
Яким чином треба карати порушників комендантської години: пропозиція генерала поліції

"Гулянки" під час комендантської години, безумовно, є аморальними й неприпустимими.
06.11.23 — 318

"Слуга народу" в Раді блокує законопроєкти опозиції, - КВУ

Представники фракції "Слуга народу" фактично блокують законодавчі ініціативи опозиційних народних депутатів
26.07.21 — 491