Контракти.ua

1357  —  30.03.13
Яценюк впіймав «шпигунів» СБУ
Яценюк впіймав «шпигунів» СБУ

Голова Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що викрив автомобіль, із якого за ним велося незаконне зовнішнє спостереження протягом перебування в Чернівцях, де сьогодні відбулася акція «Вставай, Україно!».

Повертаючись із запису програми на студії ТВА, Арсеній Яценюк помітив дві машини, які вели за ним зовнішнє спостереження. Він записав номер однієї з машин і зателефонував Геннадієві Москалю, щоб перевірити номер. Виявилося, що цей номер на обліку не стоїть.

Разом із групою народних депутатів одне авто вдалося зупинити, другий автомобіль утік. Було зроблено заяву про вчинення кримінального правопорушення і викликано наряд міліції. Після приїзду міліції особи, які перебували в машині, вийшли, і у них було виявлено засоби прихованого зв’язку. В салоні машини правоохоронці виявили фотоапаратуру та засоби стаціонарного та переносного зв'язку з інвентарними номерами державної установи.

У багажнику автомобіля працівники міліції виявили три комплекти номерних знаків не з чернівецького регіону. Ці номери також не числяться в картотеках МВС не числяться.

Як повідомляють в прес-службі «Батьківщини», автомобіль належить службі зовнішнього спостереження СБУ.

Статьи по теме
СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело
СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело

Напередодні виборів до Європейського парламенту контррозвідка Чехії викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів. За мережею стояв колишній народний депутат України, зрадник Віктор Медведчук.
31.03 — 232

Telegram співпрацює з ФСБ та Роскомнаглядом: у СБУ розкрили деталі
Telegram співпрацює з ФСБ та Роскомнаглядом: у СБУ розкрили деталі

Месенджер Telegram співпрацює з російською Федеральною службою безпеки та Роскомнаглядом. Зокрема, він виконує прохання росіян щодо блокування деяких каналів.
30.03 — 252