Контракти.ua

1392  —  29.03.13
Салій вважає, що у «кадебіста» Попова немає гідності
Салій вважає, що у «кадебіста» Попова немає гідності

Екс-голова КМДА Іван Салій в інтерв’ю Контрактам розповів, що він думає про дії столичної влади з подолання наслідків снігової стихії.

Перше, що обурило Івана Миколаєвича, так це ігнорування попереджень метеослужби і надто повільна реакція столичної влади на снігову стихію. «Є МНС, є попередження метеослужби. На такі випадки ще з радянських часів є затверджені плани. Всі це знають. Треба було діяти. Відразу обмежити в’їзд вантажівок до міста. Не чекати, поки сніг припиниться», - каже Салій.

За його словами, витягати машини з заметів – це справа міста, міських служб і Київавтодора, а не «молодих людей на джипах». З боку ж київських керманичем, на думку Салія, спостерігалася «безпорадність і розгубленість».

У той же час, той спосіб, у який були звільнені столичні чиновники – Мазурчак, Глинський і Пшеничний, він вважає неприпустимим. «Вони не були такі погані. Вони не перші керівники. Вони не могли прийняти рішення по фінансуванню, наприклад. А взагалі, якби вже було треба, то можна було б звільнити їх напівінтимно, не публічно, бо так не робиться, на своїх колегах не можна піаритися так», - каже екс-очільник КМДА.

На питання, чи мав сам Попов подати у відставку, Салій відповідає напрочуд різко: «Місто вже вимагає його відставки. Нікому він не потрібен. Він не склався як керівник. Не виріс за три роки до керівника загальнонаціонального масштабу. Мер Києва – це не начальник ЖЕКу і не керівник Комсомольська. Це все-таки людина рівновелика лідерам держави, яка веде себе гідно, відстоюючи національні інтереси», - зазначає Іван Салій.

На думку екс-чиновника, Попов зруйнував самоврядування у столиці і не відстоює права киян, у тому числі, на вибори Київрада, мера, райрад, права на бюджет. Попов, за словами Салія, «слабка людина, хоча приємна». «А щоб піти у відставку, потрібно мати честь, гідність. Він з кадебістів, там тільки по команді діють. Якби він себе поважав – міг би хоча б для проформи написати заяву, віддати себе у руки президента. Але не написав. Та кияни йому це не вибачать», - підсумовує Салій.

Інтерв’ю з екс-головою КМДА Іваном Салієм читайте тут

Статьи по теме
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко

Директор "Киевского метрополитена" Виктор Брагинский будет отстранен от исполнения обязанностей после скандального расследования журналистов. Он находится на должности около 10 лет.
16.03 — 215

У Києві найближчими днями очікується похолодання, попередили про сніг та ожеледицю
У Києві найближчими днями очікується похолодання, попередили про сніг та ожеледицю

Вже у найближчі два дні у Києві очікується похолодання. Синоптики попередили про сніг та ожеледицю.
17.11.22 — 512

У Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням — YASNO
У Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням — YASNO

У Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням, станом на цей час відключення електрики в столиці не планується.
15.10.22 — 920