Контракти.ua

1631  —  29.03.13
Продано обручальное кольцо жены Наполеона
Продано обручальное кольцо жены Наполеона

Обручальное кольцо с голубым сапфиром и бриллиантом, приобретенное Наполеоном Бонапартом в подарок своей невесте Жозефине Богарне, продано на аукционе Osenat в Фонтенбло (Франция) за $949 тыс.

Эта цифра почти в 50 раз дороже начальной цены.

Как сообщает издание diamondintelligence.com, начальная цена лота составляла $20 тыс. Анонимный покупатель приобрел кольцо в четверг; всего в аукционе участвовали около 400 человек из разных стран.

Аукцион был проведен в честь 250-летия со дня рождения Жозефины Богарне, первой жены французского императора.

На кольце имеется надпись на французском Toi et Moi («Я и Ты») и два драгоценных камня - голубой сапфир и бриллиант, каждый весом чуть более карата.

Свадьба Наполеона Бонапарта и Жозефины состоялась в 1796 году. «В то время Наполеон был подающим большие надежды, но весьма небогатым офицером. Покупка обручального кольца, скорее всего, серьезно ударила по его бюджету», - отметил эксперт аукционного дома Жан-Кристоф Шатенье.

Статьи по теме
Рецепт ніжного
Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею

За цією інструкцією ви зможете приготувати класичний Наполеон із швидкого листкового тіста з заварним кремом. А урізноманітнити смак можна за допомогою ягід. Тут вдало поєднуються вишні, можна також використовувати чорну смородину.
20.10.23 — 344

Словенія: що подивитися в затишній країні між Альпами та Балканами
Словенія: що подивитися в затишній країні між Альпами та Балканами

Слов'янська Швейцарія, тиха оаза добробуту на порозі вічно киплячих Балкан, більше Центральна, ніж Східна, Європа, акуратний край альпійських краєвидів розміром менше середньої української області, та з населенням у 2,05 млн осіб - ця країна здається штучною, дивною, й залишається практично цілковитою terra incognita серед інших європейських держав. І це при тому, що вона сумлінно входить до ЄС, НАТО, єврозони тощо. Slovenja – це де? Таке питання можна почути і в Західній Європі, і на пострадянському просторі. Найчастіше її плутають зі Словаччиною, що більше зрозуміло для країн з латинською графікою, бо Словаччина пишеться схожим чином – Slovensko. Для нашої ж людини Словенія – це все ще «колишня Югославія», незважаючи на 28 років, які минули з часу її незалежності. А головне – ця країна є «річчю в собі», вона нікому не нав’язується, а мирно й гордовито існує «на своїй, богом даній, землі». Контракти.uа вирішили допомогти вам пізнати цю Словенію. Перший нарис дає загальну уяву про країну, та знайомить зі столицею й найбільш цікавими місцями на сході та півночі Словенії.
26.10.19 — 3356

В маленьком городке США нашли работу Родена ценой примерно до $12 миллионов
В маленьком городке США нашли работу Родена ценой примерно до $12 миллионов

В США нашли бюст Наполеона Бонапарта, созданный «отцом» современного скульптурного искусства Огюстом Роденом.
31.10.17 — 1045