Контракти.ua

963  —  29.03.13
Іващенко з Данії знову позивається до Євросуду
Іващенко з Данії знову позивається до Євросуду

Захист колишнього в. о. міністра оборони Валерія Іващенка підготував нові 2 позови до Європейському суді і планує поновити провадження вже з усіх трьох позовів.

Про це в інтерв’ю «5 каналу» заявив сам Валерій Іващенко.

«Після того, як Апеляційний суд прийняв рішення про моє звільнення, Європейський суд зробив паузу в розгляді моєї справи. Оскільки після того, як я вийшов на волю, я отримав можливість лікуватися, і я дійсно пройшов реальне, ефективне повноцінне лікування. Також ми підготували позови з двох інших питань – це відсутність мого доступу, доступу мого захисту до справедливого правосуддя. Це той пункт, який буде розглядатися Європейським судом після того, як я завершу проходження всіх інстанцій національного судочинства. Тепер після рішення Вищого спеціалізованого суду ми таку можливість отримали і зараз будемо поновлювати своє подання в Європейський суд вже з усіх трьох питань», – заявив В.Іващенко.
Нагадаємо, 12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив В.Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод».

В.Іващенко, який тимчасово виконував обов'язки міністра оборони України з червня 2009 року по березень 2010 року, звинувачувався в незаконній реалізації майна Феодосійського судномеханічного заводу. ГПУ вказувала, що в результаті його дій державі було завдано збитків на суму 70,9 млн грн (близько 8,8 млн доларів).

14 серпня 2012 року колегія суддів Апеляційного суду Києва пом'якшила вирок В.Іващенку, звільнивши його від відбування основного покарання з іспитовим терміном на 1 рік.

У подальшому, 12 березня поточного року Вищий спеціалізований спеціальний суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок - 5 років умовно - Валерію Іващенку.

Статьи по теме
На Ющенка таки подали позов за контракти 2009 року
На Ющенка таки подали позов за контракти 2009 року

До колишнього Президента Віктора Ющенка звернулися з позовом в суд за перевищення своїх повноважень в ході підписання газових контрактів 2009 року.  
04.07.13 — 9017

Власенко схвалив позов проти Ющенка у «газовій справі»
Власенко схвалив позов проти Ющенка у «газовій справі»

Колишній президент України Віктор Ющенко перевищив повноваження, заборонивши у 2008 році керівнику НАК «Нафтогаз України» Олегу Дубині підписувати газовий контракт з Росією, згідно з яким вартість 1 тис. кубометрів газу становила б 235 доларів.
26.06.13 — 1404

Власенко подав скаргу в Євросуд
Власенко подав скаргу в Євросуд

Сергій Власенко оскаржив у Євросуді рішення Вищого адмінсуду про позбавлення депутатських повноважень.
11.03.13 — 682