Контракти.ua

4299  —  27.03.13
Вищий адмінсуд фактично узаконив «кнопкодавство»
Вищий адмінсуд фактично узаконив «кнопкодавство»

Вищий адмінсуд відмовив депутату від «Батьківщини» Юрію Одарченку в задоволенні позову про визнання незаконними результатів 5 засідань парламенту.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні суду в середу.

Одарченко просив визнати протиправними рішення Верховної Ради на п'яти пленарних засіданнях в грудні 2012 року і січні 2013 року через непроведення поіменної реєстрації депутатів на них.

Як пояснив депутат, у грудні минулого року набув чинності закон «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України».

Згідно з цими змінами, в Регламенті діють норми, які регулюють порядок реєстрації народних депутатів для участі в пленарних засіданнях парламенту і встановлюють порядок голосування народними депутатами на пленарних засіданнях. Перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться особиста реєстрація народних депутатів на підставі пред'явлення депутатського посвідчення та підтвердження своєї присутності підписом. У залі засідань народний депутат реєструється за допомогою електронної системи, що виключає здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою.

На думку Одарченка, таким чином, за кожного з депутатів міг реєструватися будь-який інший депутат, тому прийняті на даних 5 засіданнях парламенту рішення є протизаконними.

Депутат пообіцяв, що буде і далі відстоювати це питання в суді.»"Наступні позови з цього приводу будуть, але під іншим кутом зору», - сказав він. За словами Одарченка, він не має наміру звертатися до Європейського суду з прав людини, «так як внутрішні проблеми треба вирішувати всередині країни», вказує ТСН.

Статьи по теме
Рейтингові агентства в Україні працюватимуть за нормами ЄС: Рада ухвалила закон
Рейтингові агентства в Україні працюватимуть за нормами ЄС: Рада ухвалила закон

Верховна Рада ухвалила закон про рейтингування. Документ встановлює в Україні європейські вимоги до рейтингових агентств та набуває чинності з 2026 року.
вчера, 13:02 — 164

У Раду внесли постанови про призначення нових міністрів
У Раду внесли постанови про призначення нових міністрів

У Верховній Раді зареєстровані проєкти постанов про призначення нових міністрів в діючий уряд Дениса Шмигаля. Голосування планується сьогодні.
05.09 — 219

Видача паспортів за кордоном: Рада підтримала важливий законопроект
Видача паспортів за кордоном: Рада підтримала важливий законопроект

Верховна рада підтримала у цілому законопроєкт про надання окремих адміністративних послуг українцям. Зокрема, йдеться про видачу паспортів для українців за кордоном.
10.05 — 367