Контракти.ua

1017  —  26.03.13
Син мера Ніжина спростовує причини затримання свого батька
Син мера Ніжина спростовує причини затримання свого батька

Ніжинський міський голова Михайло Приходько був затриманий з порушенням закону, - запевняє його син Ярослав.

Вчора була поширена інформація про те, що Михайло Приходько, міський голова Ніжина з 1994 по 2013 роки, був знятий з потягу та затриманий міліцією міста Бобровиця, так як він порушив умови підписки про невиїзд та намагався уникнути покарання у вигляді позбавлення волі на 6 років.

Син М. Приходька Ярослав уточнює цю інформацію. Він зазначає, що у протоколі затримання слідчого Бобровицького райвідділу від 23.03.2013 року підставою затримання є вирок іменем України від 09.11.2012 року та Ухвала іменем України від 19.03.2013 року колегії суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Чернігівської області. Тобто, міліція затримала Приходька М.В. у зв`язку з наявністю вироку.

Такий вчинок міліції, вказує він, є грубим порушенням законодавства України, так як вирок суду на момент затримання мера Ніжина не передавався до виконавчих органів.

Ярослав Приходько уточнює, що до проголошення вироку його батьку суд застосував міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд, а з моменту проголошення вироку Приходько М.В. вважається засудженим та чекає, поки вирок суду першої інстанції та ухвала Апеляційного суду будуть передані на виконання до виконавчих органів. Тільки після завершення цих дій мера Ніжина мусили б узяти під варту.

Син міського голови Ніжина наголошує, що у протоколі затримання його батька жодним чином не йдеться про порушення міри запобіжного засобу та спробу втечі.

Він також додає, що його батьку після затримання 5 годин не пояснювали причин цього вчинку, і весь цей час він знаходився у райвідділі Бобровицької міліції.

Він вважає, що правоохоронні органи вводять в оману громадян України, намагаючись створити негативний образ ніжинського міського голови в очах суспільства.

На даний час до Прокуратури Бобровицького району та Бобровицького суду подані скарги на зазначений у моєму листі протокол затримання Приходька М.В.

Статьи по теме
Умеров розповів, на які професії є попит в ЗСУ
Умеров розповів, на які професії є попит в ЗСУ

В Україні відкрили близько два десятки центрів рекрутингу до лав ЗСУ. Попитом користують професії, які більше наближені до цивільного життя.
12.05 — 322

У Пентагоні повідомили, коли Україна відчує американську допомогу на полі бою
У Пентагоні повідомили, коли Україна відчує американську допомогу на полі бою

Потрібен час, щоб ЗСУ отримали деякі з виділених США можливостей.
10.05 — 291

Британія та Україна почали переговори щодо 100-річного партнерства
Британія та Україна почали переговори щодо 100-річного партнерства

Велика Британія та Україна почали переговори щодо 100-річного партнерства.
03.05 — 333