Контракти.ua

2430  —  22.03.13
Москаль розповів, як треба реформувати СБУ
Москаль розповів, як треба реформувати СБУ

У вищого політичного керівництва нашої держави є таке розуміння, що КДБ тотожне СБУ, заявив опозиційний народний депутат Геннадій Москаль.

«КДБ – це було КДБ, а СБУ – це організація, яка взагалі на сьогоднішній день в Україні непотрібна, вона підлягає реформуванню повністю. Це має бути класична контррозвідка, а всі інші функції треба передати іншим органам», - вважає Москаль.

За його словами, влада й досі не виконала дві резолюції ПАРЄ щодо СБУ.

«Є, скажімо, департамент контррозвідувального забезпечення економіки. Скажіть, а що, іноземні агенти зруйнували НАК "Нафтогаз" чи "Енергоатом", чи зруйнували вугільну промисловість в Україні, Укрзалізницю? Це агенти іноземних спецслужб чи наш уряд це зробив своїми невдалими кроками? Що забезпечувати? Це взагалі придуманий варіант… Є дві резолюції ПАРЄ по СБУ, але, на жаль, жодна не виконана», - розповів політик.

Він пояснив, що «люди, які сьогодні знаходяться в керівництві держави, виросли в тій системі, при КДБ, коли всі тряслися, і воно було всемогутнє».
«Але зараз це не те. Ну, якогось міліціонера зловить, що наркотики продавав. Правда, за останній час я і такого не чув від прес-служби», - зауважив Москаль.

Відповідаючи на питання, що нібито Валерій Хорошковський виїхав з України з великим обсягом компромату, Москаль зауважив, що наразі «великого обсягу компромату не треба шукати».

«Треба один сайт прочитати, тому що там всі працівники СБУ йдуть в інтернет-кафе і на сайт викидають все, що там є. Я ще такої прозорої організації спецслужби не бачив. Тому не треба нічого Хорошковському везти, він може спокійно вийти на сайт і все прочитати», - пояснив Москаль «Українській правді».

 

Статьи по теме
СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело
СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело

Напередодні виборів до Європейського парламенту контррозвідка Чехії викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів. За мережею стояв колишній народний депутат України, зрадник Віктор Медведчук.
31.03 — 307

Telegram співпрацює з ФСБ та Роскомнаглядом: у СБУ розкрили деталі
Telegram співпрацює з ФСБ та Роскомнаглядом: у СБУ розкрили деталі

Месенджер Telegram співпрацює з російською Федеральною службою безпеки та Роскомнаглядом. Зокрема, він виконує прохання росіян щодо блокування деяких каналів.
30.03 — 318