Контракти.ua

2887  —  07.03.13
Кужель розповіла про компромат Євгена Щербаня
Кужель розповіла про компромат Євгена Щербаня

Вбитий у 1996 році депутат Євген Щербань мав конфлікт і «вбивчий компромат» на компанію «Ітера». Про це повідомила свідок Олександра Кужель в рамках слідчих дій у суді.

За її словами, вперше вона познайомилася зі Щербанем на зустрічі, організованій Павлом Лазаренком, присвяченій економічному розвитку східних областей.

Вона розповіла, що у фракції, створеній Щербанем, були поважні стосунки, «ніхто нікого через коліно не ламав».

Кужель уточнила, що ніякого конфлікту між Щербанем і Лазаренком не було.

«На початку вересня Євген нас ошарашив, що його мають убити», - розповіла вона.

«В цей час в парламенті діяла слідча комісія по енергетичному ринку країни, і Щербань обіцяв їй дати «вбивчі» матеріали по одній з фірм. На допиті я не називала цю фірму - це була «Ітера», - сказала Кужель.
«Коли я спитала через кілька тижнів Щербаня, чому він мені не дає матеріали, він посміхнувся і сказав: «Я хочу, щоб ти була жива». Через кілька тижнів Щербаня убили», - розповіла свідок.

«Ми були впевнені, що це політичне убивство, а не економічне, він завжди добре вів бізнес. Те, що він уліз у політику, визначило його долю. Всі казали, що це вбивство могли провести лише спецслужби», - уточнила вона.

Кужель також розповіла, що Євген Щербань був дуже дружним з Володимиром Щербанем, тільки дякуючи його підтримці той став губернатором.
Але коли Євген Щербань заявив, що на виборах президента він підтримає Марчука, Володимир Щербань «взбєлєнілся і вийшов з партії», передає «Тиждень» слова Кужель.

 

Статьи по теме
Лерос розсказав, хто змонтував скандальне відео про нього
Лерос розсказав, хто змонтував скандальне відео про нього

Народний депутат Гео Лерос заявляє, що відео, на якому людина схожа на нього нібито бере гроші за імітацію злочинів проти себе, сфабриковане, і що зробив це нардеп від ОПЗЖ Вадим Столар.
14.09.21 — 570

“Слуга народа” просит прикреплять компромат при голосовании против кандидата
“Слуга народа” просит прикреплять компромат при голосовании против кандидата

Партия запустила третий этап постпраймериз.
19.06.19 — 718

США не подтвердили и не опровергли получение компромата на Порошенко
США не подтвердили и не опровергли получение компромата на Порошенко

Министерство юстиции США называет "обычной практикой" обращение отдельных лиц в правительственные структуры Штатов для предоставления информации о нарушениях американского законодательства, однако не может ни подтвердить, ни опровергнуть такого контакта с нардепом Украины Александром Онищенко.
03.12.16 — 1096