Контракти.ua

4516  —  26.02.13
Кваснєвський розкритикував Януковича
Кваснєвський розкритикував Януковича

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський іронізує, оцінюючи зовнішньополітичний курс нинішньої української влади.

«Коли йдеться про теперішню українську еліту, команду Януковича, то я думаю, що там переконані в тому, що можна бути трішки вагітним. Тобто для них ідеальним рішенням було б на 30% перебувати в Митному союзі, а на 70% – у Євросоюзі», – сказав Олександр Кваснєвський у Варшаві під час презентації книжки іншого польського політика Павла Коваля «Між Майданом та Смоленськом».

Про це повідомляє українська служба «Радіо Свобода».

Екс-президент Польщі, оцінюючи шанси України після Помаранчевої революції, вважає їх змарнованими.

Кваснєвський торкнувся також питання історичної пам’яті українців, відповідаючи на питання журналістів про те, чи справді у поляків краща пам’ять про трагічне минуле, ніж у їхніх східних сусідів – українців.

«Тут не йдеться про пам’ять, я маю на увазі вразливість. Йдеться, так би мовити, про шкіру. У цьому випадку ми маємо делікатнішу шкіру, ніж вони, бо їхню шкіру дубасили протягом десятків років», – сказав колишній польський президент.

Статьи по теме
Справа Януковича: до суду скеровано обвинувачення у захопленні влади у 2010 році
Справа Януковича: до суду скеровано обвинувачення у захопленні влади у 2010 році

До суду скеровано обвинувальний акт щодо побіжного президента Віктора Януковича через захоплення державної влади у 2010 році. Аналогічний акт направлено і щодо екс-заступника міністра юстиції України.
17.07.23 — 505

ФСБ готувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва
ФСБ готувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва

Федеральна служба безпеки Росії підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва напередодні повномасштабного вторгнення в Україну.
19.08.22 — 782